Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 лютого 2018 року 19:41

„Співробітництво територіальних громад як механізм ефективного управління в об’єднаних територіальних громадах“

Пирятинською міською об’єднаною територіальною громадою спільно з Асоціацією об’єднаних територіальних громад за підтримки Ради Європи проведено круглий стіл на тему: „Співробітництво територіальних громад як механізм ефективного управління в об’єднаних територіальних громадах“. Захід відбувся 16 лютого в приміщенні Пирятинського ліцею.

В засіданні взяли участь: заступник голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко, експерт Офісу Ради Європи в Україні Ольга Шевчук, виконавчий директор Асоціації об’єднаних територіальних громад Валентина Полтавець, міський голова Олексій Рябоконь, які привітали учасників зібрання. Олена Литвиненко розповіла про Програму Ради Європи "Децентралізація і територіальна консолідація в Україні", зазначивши, що і для Ради Європи проект міжмуніципального співробітництва також був певним досвідом, оскільки вони спеціалізуються на експертній таметодичній допомозі. Віздначила успішнійсть Пирятинської міської ради та реалізованого проекту. Валентина Полтавець у вітальному слові коротко розповіла про створення Асоціації об’єднаних територіальних громад, також відзначила, що Рада Європи першою відгукнулася на запити Асоціації та проблеми її членів. Крім того, Валентина Дмитрівна розповіла про саму ідею проекту АОТГ "Впровадження сучасних інструментів муніципального менеджменту в нових ОТГ" та пояснила чому саме була відібрана Пирятинська громада для участі в ньому. Міський голова Олексій Рябоконь сказав, що цей проект мав надзвичайно важливе значення для наших громад, оскільки це перші кроки по налагодженню якісного водопостачання у сільських населених пунктах. Наступним кроком, який забезпечить сталість проекту, стане трирічний проект DESPRO, спрямований також на покращення водопостачання, надання якісних комунальних послуг в селах об’єднаної громади.  

В рамках круглого столу Пирятинська міська рада презентувала результати реалізації проекту міжмуніципального співробітництва Пирятинської міської ради, Дейманівської та Тарасівської сільських рад „Підвищення якості водозабезпечення територіальних громад“. Максим Варава, заступник міського голови, коротко розповів про проект, Микола Дубров у своєму виступі зазначив із якими проблема зіткнулися під час реалізації проекту, Іван Тарасовський, староста с. Олександрівка, сказав, які переваги отримали сільські жителі: заміна водогону, ремонт вежі, огородження санітарно-захисної зони. До виступаючих долучилися Сергій Савченко, Тарасівський сільський голова, та Юрій Семененко, Дейманівський сільський голова, які говорили про співробітництво та співпрацю між радами. 

Голів об’єднаних громад цікавили питання: який тариф на водопостачання, яким чином надаються послуги, хто є балансоутримувачем, як отримати дозвіл на спецводокористування. На ці та інші питання дали відповідь міський голова та начальник міського водоканалу. 

Захід проходив динамічно, цікаво та конструктивно. Не залишилосмя без уваги і питання щодо економічного розвитку громад, проблем, пов’язаних з впровадженням реформи з децентралізації. Голови об’єднаних територіальних громад розповіли  про особливості впровадження реформи в їхніх громадах.

Представники Ради Європи відмітили Пирятинську ОТГ як одну з найуспішніших громад, яка активно бере участь в проектах і програмах та залучає грантові кошти для розвитку громади. 

Підсумки дискусії були підведені в Центрі надання адміністративних послуг виконкому міської ради. Гості ознайомилися з діяльністю Центру. Керуюча справами виконкому міської ради Лариса Кочур презентувала ЦНАП, програмне забезпечення, яке використовується адміністраторами, коротко розповіла про створення бази персональних даних - Реєстру громади та ознайомила з планами щодо підготовки наступного проекту міжмуніципального співробітництва по наданню адміністративних послуг. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua