Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
7 лютого 2018 року 17:28

ОТГ отримають у комунальну власність землі сільськогосподарського призначення

6 лютого заступник міського голови Ігор Шикеринець взяв участь у нараді у голови облдержадміністрації Валерія Головка, на якій обговорювалося питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

У заході також взяли участь начальник Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Вадим Чувпило, директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації Інна Іщенко, голови об’єднаних територіальних громад Полтавщини.

31 січня 2018 року Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження „Про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад“, яким передбачено передачу земельних ділянок державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад. Здійснюватимуть передачу цих земель відповідно до повноважень, визначених законодавством, головні управління Держгеокадастру в областях. На території Полтавщини цю діяльність проводитиме Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області. Усю підготовчу роботу по передачі земель із державної у комунальну власність Держгеокадастр разом із Центром Держаdного земельного кадастру бере на себе. Фінансування цих робіт здійснюється за кошти Державного бюджету.

„Передача земельних ділянок у межах об’єднаних територіальних громад у їх користування – одне із джерел формування бюджетів, фінансової стабільності, незалежності, крок, який усуває всі корупційні схеми“, – сказав Валерій Головко.

Землі передаються виключно об’єднаним територіальним громадам. Нині на території Полтавської області повноцінно функціонують 39 громад. Площа земель, які плануються до передачі з державної в комунальну власність за результатом інвентаризації становить близько 700 тисяч гектарів.

Механізм передачі земель з державної у комунальну власність:

1) ОТГ приймає рішення на сесії, що вони мають намір отримати землю з держвласності у комунальну;

2) надсилають клопотання до Управління Держгеокадастру щодо проведення інвентаризації земель, що не були передані в користування;

3) проведення інвентаризації;

4) реєстрація в кадастрі;

5) передача.

Крім того, Головне управління Держгекадастру в Полтавській області підпише з кожною ОТГ меморандум про співпрацю, в якому буде розписаний детально увесь алгоритм.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua