Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
2 лютого 2018 року 17:09

Пирятинську громаду відвідали експерти шведсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні“

1 лютого в Пирятині побували експерти шведсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні“ Магнус Лілєстрьом та Ян Герчинський, які представляють шведську організацію SKL International. SKL International співпрацює з Асоціацією об’єднаних територіальних громад.

Проект, як і діяльність SKL, спрямований на надання підтримки впровадженню реформи децентралізації влади в Україні. Наразі зараз підтримка надається з питань секторальної децентралізації, а саме, освіти та фінансової децентралізації. Експертів супроводжував менеджер проекту Костянтин Гаврилов.

Робоча зустріч розпочалася у Центрі надання адміністративних послуг виконкому міської ради. Експертів цікавило все: як створилася ОТГ, яких нових повноважень набула міська рада, з якими труднощами зіткнулася, як їх долає? На ці та інші запитання дали відповідь заступник міського голови Ігор Шикеринець та керуючий справами виконкому Лариса Кочур. Гості оглянули ЦНАП, відзначили його сучасність і комфортність. Потім  експерти побували у структурних підрозділах виконкому міської ради: відділі з земельних та екологічних питань, будівництва, архітектури та ЖКГ, управління комунальною власністю, економічного прогнозування, загальному відділі та фінансовому управлінні. Поспілкувалися з працівниками цих відділів.

Оскільки Ян Герчинський фахівець з питань освіти, його цікавила інформація стосовно функціонування закладів освіти, їх діяльності та фінансування. Грунтовні відповіді з цих питань дали Раїса Андрейщук, заступник міського голови, та Тамара Коваленко, начальник відділу освіти. Магнус Лілєстрьом представляє Шведську Асоціацію органів місцевого самоврядування, тому його цікавили перш за все бюджетні питання, соціально-економічного розвитку, залучення інвестицій. Крім того, що експерти цікавилися реальними проблемами та життям ОТГ, вони з задоволенням ділилися власним досвідом та досвідом країн, які представляють, Швеції та Польщі.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua