Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 лютого 2018 року 12:40

Рішенням тридцять п’ятої позачергової сесії утворено Пирятинський міський цент первинної медико-санітарної допомоги

2 лютого відбулася тридцять п’ята позачергова сесія Пирятинської міської ради сьомого скликання. Її проведення було обумовлене невідкладністю прийняття рішень щодо утворення в Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді закладу первинної медичної допомоги.

Це питання не вирішувалося тривалий час, тому що в Пирятинській ОТГ немає матеріальної бази для утворення власного закладу охорони здоров’я. Неодноразові звернення до Пирятинської районної ради щодо виконання вимог Бюджетного кодексу України та передачі у власність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади приміщень поліклініки та дитячої консультації залишилися без відповіді. Не дали позитивного результату дві наради у районній державній адміністрації за участю керівництва і депутатів міської і районної рад, на яких обговорювалося питання щодо спільного утримання Центру первинної медичної допомоги за умови передачі майна об’єднаній громаді та входження Пирятинської міської ради до складу співзасновників цього закладу. Враховуючи ці обставини та  активну підтримку жителів міста, які ініціювали і провели громадські слухання із зазначеного питання,  було видано розпорядження про скликання позачергової сесії.

Присутній на сесії голова Пирятинської районної ради Сергій Пазюк намагався відмовити депутатів міської ради від прийняття кардинальних рішень, пропонував спільно утримувати Центр первинної медичної допомоги, але з передачею приміщень не поспішати, залишити їх у спільній власності громад району, а міській раді взяти на себе оперативне управління майном. Депутати міської ради не пристали на цю пропозицію.

Рішеннями сесії утворено комунальне підприємство „Пирятинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги“ Пирятинської міської ради, затверджено його Статут, Порядок проведення конкурсу на зайняття посади головного лікаря та прийнято звернення депутатів Пирятинської міської ради до Пирятинської районної ради щодо необхідності якнайшвидшої передачі будівель Центру первинної медичної допомоги у власність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua