Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 січня 2018 року 16:13

Підписано меморандум про співпрацю міської ради з Полтавським інститутом післядипломної педагогічної освіти

18 січня в Пирятинському ліцеї відбулася стратегічна сесія щодо розвитку освіти Пирятинської ОТГ за участю міського голови Олексія Рябоконя, заступника міського голови з питань діяльності виконкому Раїси Андрейщук, представників відділу освіти, ректора і фахівців Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (ПОІППО) ім. М. В. Остроградського Віталія Зелюка, Тетяни Устименко, Марини Єщенко, педагогічних працівників та батьківської громадськості закладів освіти.

У рамках сесії відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Пирятинською міською радою та ПОІППО щодо розвитку освітньої галузі Пирятинської об’єднаної територіальної громади як важливої складової стратегії розвитку громади. Це нова форма взаємодії з Інститутом, яка дасть змогу усім учасникам освітнього процесу брати участь у спільних науково-практичних, дослідницьких та просвітницьких заходах для якісної комунікації з громадою щодо пріоритетів освіти і розвитку людського потенціалу. Захід проводився з метою обговорення взаємодії між батьками, педагогами та учнями з питань розвитку освіти громади.

Учасники зібрання визначили найголовніші проблеми освітньої галузі Пирятинської ОТГ, напрацювали власне бачення їх розв’язання. Серед окреслених проблем слід відзначити низьку мотивацію учнів до навчання, проблему кадрів, управління освітою, негативний вплив соціальних мереж, взаємодію вчитель-діти, школа-батьки, матеріально-технічне забезпечення, проблему цінностей, престиж і мотивацію вчителя, зміст освіти. Учні, батьки та вчителі спробували спільно напрацювати рекомендації для їх вирішення через налагодження ефективного діалогу та співпраці. Усі наголосили на важливості спільних заходів за участю школярів, батьків та педагогів як на етапі їх підготовки, так і проведення. Цікавими і досить глибокими були думки підростаючого покоління. Учасники заходу стали єдиним живим організмом, об’єднаним спільною метою, гуманними стосунками та високою відповідальністю.

Науковий підхід та практичний досвід доводить, що створення ефективної системи спільної роботи сім?ї, школи та громадськості, використання інноваційних форм і методів роботи, запровадження психолого-педагогічної діагностики сприятиме передусім розвиткові особистості дитини, формуванню в неї громадянської позиції та патріотизму, умінню жити в гармонії з природою, громадою, родиною, з самою собою. Тому подальша співпраця з Інститутом буде спрямована на реалізацію озвучених питань, оновлення змісту освіти, модернізацію освітнього менеджменту упровадження нових форм підвищення кваліфікації вчителів та їхніх фахових компетентностей з метою досягнення нової якості освіти, що задається рамкою Нової української школи.

Діти щиро подякували організаторам заходу за можливість вільно висловити власну думку, почувати себе „партнерами“, бути різними і водночас рівними.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua