Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 січня 2018 року 17:09

Громадські слухання щодо зонування міста Пирятин

11 січня в Центрі дитячої та юнацької творчості відбулися громадські слухання щодо проекту плану зонування території міста Пирятин Полтавської області. Зонінг розроблений на основі проектних рішень Генерального плану міста.

Презентували проект заступник директора Державного підприємства „Науково дослідний і проектний інститут містобудування“ Тетяна Васильцова та головний архітектор проекту Лідія Магаляс. Детально розповіли учасникам громадських слухань мету зонування Пирятина, зокрема, раціональне використання території міста; регулювання планування та забудови територій з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів; створення сприятливих умов для залучення інвестицій у будівництво шляхом забезпечення можливості вибору інвестором найбільш ефективного виду використання земельної ділянки для містобудівних потреб; забезпечення сумісності забудови окремих земельних ділянок з оточуючою забудовою та землекористувачами; сприяння реалізації завдань довгострокового розвитку міста з урахуванням його містобудівних особливостей, об’єктів історико-культурної спадщини та екологічного стану; розвитку інженерної та транспортної інфраструктури населеного пункту; збереження об’єктів культурної спадщини та об’єктів природно-заповідного фонду.

Після презентації присутні задавали питання та озвучували пропозиції. Пирятинців цікавило, чому улюблене місце відпочинку Масальський не відображено на плані. Тетяна Васильцова пояснила, що причина в тому, що острів знаходиться на території ОТГ, але за межами міста.

Тривале обговорення знову викликало місце розташування майбутнього нового кладовища. Відповідно до проекту цвинтар розміщений у напрямку до Пирогової Левади. Найбільше непокоїла пирятинців дорожня розв’язка. Тому було запропоновано визначити ще одне місце.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua