Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
6 січня 2018 року 12:28

Пирятинська ОТГ на шляху до впровадження медичної реформи

4 січня у міського голови відбулася нарада за участю його заступників Ігоря Шикеринця і Раїси Андрейщук, спеціалістів фінансового управління і відділу бухгалтерського обліку та звітності, головного лікаря Центру первинної медичної допомоги щодо виконання повноважень Пирятинською міською радою в галузі охорони здоров’я.

Наприкінці 2017 року Президент України підписав законопроект про медичну реформу, яка стартувала з 1 січня 2018 року, а Кабінет Міністрів України ухвалив базові документи, які дозволять розпочати системні зміни, зокрема — Положення про Національну службу здоров’я України (НСЗУ). Цей документ є ключовим для впровадження реформи фінансування системи охорони здоров’я. 

НСЗУ починає роботу у кінці червня 2018 року. До цього часу медзаклади первинної допомоги повинні пройти процес реорганізації: перейти в статус некомерційних комунальних підприємств. Потім підписати договори з НСЗУ, після чого почнуть отримувати прямі виплати за надані послуги. Заклади, що до того часу не встигнуть пройти процедуру автономізації, будуть далі фінансуватися за рахунок медичної субвенції.

Центру первинної медичної допомоги потрібно ретельно підготуватися до цього процесу: придбати комп’ютерну техніку, створити систему електронного пацієнта, провести ряд організаційних заходів. Кошти на це виділятимуться з місцевих бюджетів.

Один із шляхів реалізації повноважень Пирятинською міською радою у галузі охорони здоров’я – це створення своєї установи первинної медичної допомоги, але зараз для цього немає відповідних приміщень.

Тому на нараді було вирішено зустрітися за круглим столом з керівниками районної ради та райдержадміністрації щодо передачі об’єктів Центру первинної медичної допомоги Пирятинській міській раді.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua