Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 вересня 2017 року 19:40

Школа DESPRO-2017 розпочала навчання

За результатами конкурсу швейцарсько-українського проекту “Підтримка децентралізації в Україні”, який фінансується Швейцарською Конфедерацією, Пирятинська ОТГ відібрана до участі у Школі місцевого самоврядування DESPRO-2017. Ціль проекту - покращення якості життя жителів громади.

Перша очна сесія розпочалася 19 вересня 2017 року і тривала 4 дні. Команда Пирятинської ОТГ у складі: міського голови- О. Рябоконь, керуючої справами- Л. Кочур, начальника відділу муніципальних ініціатив інвестицій та енергоменеджменту- О. Новікова, головного спеціаліста відділу економічного прогнозування- Н. Троян, депутата міської ради- А. Мірошниченко приступила до навчань.

         Тренери-експерти проекту DESPRO були високопрофесійні фахівці.

Про можливість отримання адміністративних послуг онлайн та запровадження електронних послуг у всіх сферах суспільного життя, а також надання інтегрованих електронних послуг розповідали тренери-експерти Олексій Вискуб – перший заступник голови Державного агенства з питань електронного урядування, Сергій Карелін та Роман Матвійчук.

Креативно мислити та вміти застосовувати метод пошуку креативних ідей „Брейнсторминг“ (мозковий штурм), метод Едварда де Боно „Шість капелюхів мислення“ вчила консультант, бізнес-тренер Олена Доброднєва - викладач Київського Університету ім. Тараса Шевченка.

Про проекти, як узгоджений комплекс дій, реалізація яких приводить до  досягнення певної мети в установлений термін із залученням людських, матеріальних у фінансових ресурсів та про  управління проектами місцевого розвитку намагався донести слухачам менеджер проектів компанії „СофтСерв Бізнес Системи“, кандидат економічних наук - Олександр Чорнобиль.                        Поділився досвідом, як заробити кошти на враженнях, використовуючи п’ять відчуттів (позитивні емоції, залучення, відносини, значення, виконання) тренер-експерт Ігор Катерняк- кандидат фізико-математичних наук, директор ГО „Українська система дистанційного навчання“, доцент Львівського національного університету ім. Івана Франка.

Про роль місцевої символіки і місцевої ідентичності, які надають впевненості жителям громади у своїй унікальності, стійкості та  сприяють появі у громадян відчуття довіри, єдності і солідарності розповів Анатолій Ткачук – директор з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства, радник Віце-прем’єр-міністра регіонального розвитку України, Радник Президента України, заслужений юрист України.

Не менш цікавими були модуль   „Підвищення рівня згуртованості в об’єднаних територіальних громадах“, тренер Віктор Одиниця – директор Соціально-психологічного Центру міста Славутич, психолог, юрист та модуль „Жінки-лідери у місцевому самоврядуванні“, тренер Ольга Данчева – психолог, викладач, голова ГО „Товариство незалежних експертів. По кожній темі були надані домашні завдання. Одним із домашніх завдань цих модулів є розробка анкети вимірювання рівня згуртованості в ОТГ та включення операційної цілі „Підвищення рівня згуртованості Пирятинської ОТГ“ до Стратегічного плану розвитку громади.

Тренер-експерт Марія Бриль, яка є ідеологом та координатором Школи місцевого самоврядування DESPRO, магістром державного управління розповіла про важливість залучення громадськості до стратегічного планування. Вона зробила наголос на тому, що для успішної реалізації Стратегії необхідно створити моніторингову групу, яка буде постійно проводити аналіз ходу реалізації Стратегії.

Держава започаткувала процеси децентралізації та реформу територіальної організації влади, пообіцяла підтримати процес об’єднання громад. Чітко розуміти, які є інструменти державної підтримки і яким чином можна їх використати для потреб розвитку громади розповів тренер-експерт проекту DESPRO Ігор Абрам’юк – директор з питань розвитку Асоціації об’єднаних громад.

Тож Пирятинська команда активно приймала участь у цій сесії. Наступним кроком буде дистанційне навчання представників органів місцевого самоврядування. До другої сесії будуть відібрані кращі команди, які наберуть вищі бали і покажуть системні знання та креативні підходи у вирішення питань щодо проектного менеджменту та стратегічного планування.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua