Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 вересня 2017 року 17:36

„Підвищення спроможності ОТГ щодо впровадження енергетичного менеджменту та покращення надання консультаційних послуг з підвищення енергоефективності“

З 4 по 8 вересня 2017 року в  місті Дніпро  відбувся другий модуль тренінгу „Підвищення спроможності ОТГ щодо впровадження енергетичного менеджменту та покращення надання консультаційних послуг з підвищення енергоефективності“ для Східного регіону в рамках проекту „Енергоефективність та енергетичний менеджмент в об’єднаних територіальних громадах“, що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини у співпраці з „U-Lead з Європою“ (ULEAD ЦНАП).

В даному тренінгу брав участь головний спеціаліст відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту виконавчого комітету Пирятинської міської ради Биков Руслан Васильович.

На  п’ятиденному семінарі висвітлювались наступні питання: „Основи фасіліті-менеджменту“, „Організація управління експлуатацією будівлі“, „Неінвестиційні та маловитратні заходи енергозбереження“, „Енергетична паспортизація та сертифікація будівель“, „Проведення енергетичних аудитів та підготовка техніко-економічних обгрунтувань“, „ОСББ як інструмент підвищення енергоефективності житлових будівель“.

Перед учасниками тренінгу виступали: Віталій Ключник – управління впровадження та моніторингу пріоритетних проектів будівництва Мінрегіону, Юрій Лягутко – експерт з муніципального енергоменеджменту, Клепада Олександр – директор ТОВ „Інсолар Клімат“, Вадим Литвин – співробітник центру енергоефективності КП „Київ ЕСКО“,  консультанти GIZ Дмитро Марусич, Андрій Удовик та Вікторія Погорєлова.

         Перед містами та об’єднаними територіальними громадами України, на тлі постійно зростаючих цін на енергоносії та неефективного їх використання, постає ряд проблем щодо ефективного енергоспоживання та енергозбереження.

         Заощадження енергії в муніципальних будівлях, зокрема школах та дитячих садочках, можна досягнути не тільки шляхом значних інвестицій у комплексні заходи з енергетичної модернізації. Великою мірою це залежить від повсякденної праці та поведінки співробітників і користувачів будівель. Технічне регулювання системи опалення чи оптимізація режиму провітрювання є лише деякими з багатьох прикладів можливостей для заощадження енергії, які не потребують значних коштів. Співробітники муніципальних будівель, такі як завгоспи, відіграють при цьому вирішальну роль, оскільки саме вони відповідають за щоденну експлуатацію технічних систем, які споживають тепло, електроенергію, воду.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua