Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 вересня 2017 року 16:42

Погоджено перелік питань позачергової сесії

4 вересня Погоджувальна рада у складі керівництва та голів постійних комісій Пирятинської міської ради прийняла рішення щодо скликання двадцять восьмої позачергової сесії Пирятинської міської ради та узгодила перелік питань, який пропонується винести на розгляд депутатів міської ради.

Міський голова повідомив, що на черговій сесії Полтавської обласної ради планується виділення додаткових коштів у сумі 2 мільйони гривень на співфінансування будівництва полігону твердих побутових відходів для міста Пирятин на місці існуючого невпорядкованого сміттєзвалища. Це рішення буде прийняте за умови, якщо Пирятинська міська рада прийме рішення стосовно передачі трансферту обласній раді на співфінансування цього ж проекту. Кошти в сумі 3,1 млн грн  на будівництво полігону в бюджеті міської ради передбачені вже давно. Тепер потрібно передати їх обласній раді, оскільки замовником робіт та розпорядником коштів визначено управління капітального будівництва Полтавської обласної державної адміністрації.

Крім того, для здійснення будівництва полігону управлінню капітального будівництва необхідно укласти з Пирятинською міською радою договір суперфіцію. Рішення щодо надання дозволу на заключення такого договору має прийняти сесія міської ради.

В ході обговорення депутати і керівництво міської ради  обмінялися думками щодо умов передачі коштів Полтавській обласній раді та умов договору суперфіцію, висловили застереження та пропозиції. Насамперед, комунальному підприємству „Каштан“ рекомендовано укласти окрему угоду з управлінням капітального будівництва на використання існуючого сміттєзвалища під час проведення будівництва полігону. Юридичному відділу виконкому міської ради рекомендовано ретельно вивчити питання та запропонувати такий проект договору суперфіцію, який би зменшив ризики для Пирятинської міської об’єднаної громади.

Крім зазначених питань, на позачергову сесію міської ради, яку заплановано на 7 вересня, буде винесено ряд питань щодо змін до програм та бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2017 рік. Попередньо ці питання детально розглянуть бюджетна та зведені постійні комісії міської ради, засідання яких відбудеться 6 вересня.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua