Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
31 липня 2017 року 16:49

Участь у „Віче в Київській Русі“

29 липня делегація Пирятинської об’єднаної територіальної громади взяла участь у ІІ Всеукраїнському конкурсі громад „Віче в Київській Русі“, який проходив в Обухівському районі в Парку Київська Русь і був присвячений Дню хрещення Київської Русі. Організатори заходу - ТОВ „Парк Київська Русь“ та Асоціація малих міст України.

В рамках конкурсу громади-учасниці повинні були протягом 10 хвилин представити історію та культуру міст і сіл. Пирятинці продемонстрували прапор та герб нашого міста, народний звичай святкування Івана Купала у виконанні хореографічного колективу „Стиль“, легендарний ансамбль „Древо“ заспівав старовинну українську пісню, „Пирятинську вітальну“ виконав Сергій Козін. Працівники ДНЗ „Ромашка“, ДНЗ „Берізка“ та школи № 4 приготували різноманітні страви із сала та традиційний козацький куліш. Народне ремесло було представлене керамічними виробами, які надав ФОП Сьомін.

За підсумками журі делегація Пирятинської ОТГ посіла почесне ІІ місце і була нагороджена Дипломом.

Крім цього, організатори заходу підготували цікаву і насичену програму. Все розпочалося з костюмованого параду історичних персонажів, які передували прийняттю християнства на Русі, а також з’явилися в подальшій історії нашої держави. Гості свята побачили апостола Андрія, візантійського імператора, княгиню Ольгу, Кирила і Мефодія, давньоруських витязів, українських козаків і багатьох інших історичних постатей. А на завершення параду на бойовому коні виїхав сам князь Володимир Великий.

Далі на ристалищі в театралізованих постановках були відтворені древні події, пов’язані з прийняттям християнської віри. Перед глядачами ожили сцени з історії Русі: подорож Ольги до Константинополя, вибір князем Володимиром віри, одруження князя з сестрою візантійського імператора Анною, повалення язичницьких ідолів та інші. Присутні перенеслися крізь століття і кілометри - з Київської Русі до Візантії, з XXI століття в Х.

Видовищними були турнір кінних лучників та змагання кінних лицарів. Крім того, на відвідувачів чекало безліч розваг: майстер-класи з народних ремесел, з володіння середньовічною зброєю, веселі стародавні ігри, запальні слов’янські хороводи та танцювальні флеш-моби.

Родзинкою свята стало урочисте відкриття реконструкції дерев’яного храму Х століття - Василівської церкви, яка була побудована Володимиром Великим після введення християнства.

Головна мета заходу – популяризація національних звичаїв і традицій, вшанування народної спадщини та історії державотворення України.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua