Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 липня 2017 року 16:04

Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

25 липня у міського голови відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради. Першим розглянуто Акт планової цільової перевірки місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо стану готовності місць масового відпочинку населення на водних об’єктах, розташованих на території Полтавської області. Із позитивних моментів: наявність рятувального посту на острові Масальський, розширення об’єктів для відпочинку та благоустрій території. На думку членів комісії у наступному літньому сезоні варто попрацювати над створенням нових місць відпочинку, в тому числі в сільських населених пунктах.

Наступне питання стосувалося санітарно-епідеміологічної ситуації в громаді та стану інфекційної захворюваності впродовж І півріччя цього року. Лікар з гігієни харчування відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства України Управління Держпродспоживслужби у Пирятинському районі Людмила Константиненко проінформувала, що за півроку 2017-го зафіксовано 65 випадків гострих кишкових інфекцій (за аналогічний період минулого року було 26). Варто зазначити, що Пирятинщина лідирує за кількістю захворювань на ротавірусні інфекції. На щастя, це не спалахи, а поодинокі випадки в різні періоди. Зауважила, що на сьогодні одна із основних небезпек – це ботулізм, оскільки в місті є осередки торгівлі річковою рибою.

Також зазначила, що в районі діє комісія при райдержадміністрації, в яку входить і провідний спеціаліст з питань торгівлі, обліку та приватизації комунального майна відділу управління комунальною власністю виконкому міської ради Лілія Зубко. Члени комісії проводять рейдові перевірки щодо дотримання санітарних норм в об’єктах торгівлі, громадського харчування та харчової промисловості. Адже головний метод недопущення інфекційних захворювань та епідемій – це їх попередження.

На засіданні також розглянуто питання протипожежної безпеки, зокрема, протипожежного водопостачання. За інформацією начальника районного сектору ДСНС Юрія Клименка, в Пирятині є 35 пожежних гідрантів, з них 7 несправні і водоканал зараз вживає заходи по їх ремонту. Звернув увагу на те, що в місті є безводні ділянки: вулиці Урожайна та Київська, де немає гідрантів та водойм. Тому міський голова Олексій Рябоконь дав доручення вивчити питання і вжити відповідних заходів, щоб забезпечити пожежну безпеку жителів цих та прилеглих вулиць.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua