Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 липня 2017 року 08:28

Шановні учасники антитерористичної операції!

Відділ у Пирятинському районі Міжрайонного управління у Гребінківському та Пирятинському районах Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області  просить Вас взяти до уваги інформацію наступного змісту.

Набуття права на земельні ділянки, зокрема за рахунок земель сільськогосподарського призначення, реалізується на загальних підставах та в порядку відповідно до вимог чинного законодавства.

На початковій стадії здійснюються дії щодо отримання рішення (наказу) про дозвіл на розробку документації із землеустрою на бажану земельну ділянку.

Після отримання рішення (наказу) проводяться роботи по формуванню земельної ділянки як об’єкта права через розробку відповідної документації із землеустрою, здійснюється процедура її реєстрації в національній кадастровій системі з послідуючим отриманням витягу з Державного земельного кадастру про дану земельну ділянку.

На черговій стадії затверджується документація із землеустрою та приймається рішення (наказ) про передачу зазначеної земельної ділянки у власність.

На завершальній стадії здійснюється реєстрація права власності на земельну ділянку в органах державної реєстрації прав або у нотаріуса.

Лише по завершенню вищезазначеної процедури земельна ділянка переходить з державної власності у приватну, а громадяни набувають повні права на неї, а саме права на самостійне користування належною земельною ділянкою чи права на її розпорядження, зокрема, реалізації даного права шляхом укладання цивільно-правових угод (продаж, дарування, застава та інше ) чи укладання договору оренди.

З метою отримання детальних консультацій звертайтеся: м.Пирятин, вул. Соборна, 42 (адмінбудівля райради), І поверх, каб.15.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua