Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 липня 2017 року 08:31

Із засідання постійних комісій

20 липня відбулося засідання постійних комісій міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи і з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг за участю заступника начальника управління капітального будівництва Полтавської обласної державної адміністрації Наталії Яковченко. Розглядалися питання щодо укладення договору суперфіцію та будівництва полігону твердих побутових відходів для м.Пирятин на місці існуючого сміттєзвалища.

Нагадаємо, що на реалізацію проекту будівництва полігону твердих побутових відходів у бюджеті міської об’єднаної територіальної громади закладено 3,1 млн гривень. Очікувалося, що таку ж суму виділить Полтавська обласна рада. Проте сесія обласної ради зменшила суму співфінансування до 1 млн гривень. Розпорядником коштів визначила обласне управління капітального будівництва.

Для того, щоб побудувати полігон на місці існуючого сміттєзвалища, управлінню капітального будівництва необхідно укласти з Пирятинською міською радою договір суперфіцію, яким надається право проводити будівництво на чужій земельній ділянці. Управління запропонувало укласти такий договір на всю територію сміттєзвалища, яка становить 16 га, тоді як проектом передбачено будівництво полігону твердих побутових відходів на земельній ділянці розміром 6,2 га. Ця пропозиція викликала чимало запитань з боку депутатів міської ради, і тому на минулій сесії заступнику міського голови з питань діяльності виконкому Максиму Вараві було дано доручення запросити представників обласного управління капітального будівництва для узгодження дій щодо реалізації проекту.

На засіданні комісій заступник міського голови Максим Варава запропонував депутатам прийняти сесійне рішення щодо поділу земельної ділянки під сміттєзвалищем на дві частини і укласти договір суперфіцію на користування тільки тією з них, де буде проводитися будівництво полігону. Крім того, у договорі передбачити такі позиції, які б зменшували ризики для міської ради, перш за все в питаннях термінів реалізації та фінансування проекту.

Голова постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту Олександр Горбачов запропонував розробити відповідну програму та направити Полтавській обласній раді лист з пропозицією взяти участь у її фінансуванні. А депутат міської ради Олександр Жайворонок запропонував звернутися до депутатів обласної ради з проханням підтримати цю програму.

Також розглянуто і підтримано пропозицію Наталії Яковченко стосовно погодження на коригування кошторисної частини проекту будівництва полігону твердих побутових відходів. Заступнику міського голови Максиму Вараві спільно з відділом будівництва та архітектури виконкому міської ради рекомендовано підготувати проект рішення з даного питання та винести його на розгляд наступної сесії міської ради.

Крім того, обговорено питання будівництва водної свердловини у с.Заріччя, де розпорядником коштів також визначено обласне управління капітального будівництва. Для реалізації цього проекту Пирятинській міській раді необхідно виготовити технічну документацію на земельну ділянку, на якій буде розташована свердловина. Відділу із земельних та екологічних питань виконкому міської ради  рекомендовано розробити відповідний проект рішення та винести його на розгляд сесії. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua