Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
7 липня 2017 року 16:14

Пирятин ділився досвідом міжмуніципального співробітництва

В рамках програми U-LEAD з Європою 5-7 липня в Києві проходив Вступний семінар-тренінг для радників з децентралізації (експертів Регіональних центрів підтримки місцевого самоврядування), який організовано з метою надання найбільш актуальної інформації щодо реформи децентралізації в Україні, а також можливості більш глибокого розуміння ролі експертів в цьому процесі. Пирятинський міський голова взяв участь у семінарі в ролі спікера на тему „Міжмуніципальне співробітництво: практичні аспекти реалізації проектів на прикладі Пирятинської ОТГ та Полтавської області“.

Олексій Рябоконь розповів, що перший досвід у напрямку міжмуніципального співробітництва Пирятин отримав завдяки співпраці міської та 6 сільських рад району у реалізації проекту „Об’єднання зусиль громад заради чистого довкілля Пирятинського краю“. Завдяки підтримці проекту GIZ було придбано сміттєвоз та контейнери для збору ТПВ. В результаті спільних зусиль Пирятинської міської та Дейманівської сільської рад вирішено проблему з водопостачанням у селі Прихідьки. 30 червня на засіданні сесії було схвалено проект договору співробітництва  міської, Дейманівської та Тарасівської сільських рад щодо спільного утримання Пирятинського водоканалу. Детально зупинився на етапах підготовки та реалізації проектів в рамках міжмуніципального співробітництва.

Поряд з Олексієм Рябоконем спікерами виступили заступник директора департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону України Людмила Деменцова та експерт з міжмуніципального співробітництва проекту DESPRO В’ячеслав Сороковський, які акцентували увагу на перевагах і недоліках співробітництва та законодавчій базі.

Під час обговорення учасники заходу мали можливість налагодити співпрацю, дізнатися про поточні проекти та висловити думки з приводу розв’язання найбільш критичних питань в контексті децентралізації.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua