Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
7 липня 2017 року 14:12

Пирятинській районці – 100 років

В липні 1917 року вперше вийшов друком номер районної газети під назвою „Известия Пирятинского Совета рабочих, солдатских и крестьянских депутатов“. Протягом свого існування видання 9 разів змінювало назву. Найдовше, 30 років, протрималася назва „Шляхом Ілліча“. Після проголошення незалежності України газета стала „Пирятинськими вістями“.

Видання пройшло довгий і тернистий шлях, але завдання не змінювало – інформувало пирятинців про найважливіші та цікавіші події краю. Сьогодні карбують історію Пирятинщини на сторінках газети шестеро працівників редакції: кореспондент Олена Колінько, відповідальний секретар Світлана Маслова, літературний працівник Ольга Білько, заступник редактора Людмила Волик, головний бухгалтер Юрій Штепа та редактор Оксана Бондаренко. Колектив не лише продовжує справу своїх попередників, а й розвиває видання: збільшує кількість рубрик, сторінок та тираж.

Нині газета переживає час реорганізації – роздержавлення видання. Тому попереду ще більше роботи, адже життя щодня ставить нові вимоги перед журналістами, а читачі прагнуть відповідей на запитання.

7 липня урочисто ювілярів вітали зі святом у великій залі адмінбудинку. На захід зібралося чимало гостей: керівництво міста і району, депутати обласної ради, колеги з сусідніх районів, ветерани та друзі редакції.

Міський голова Олексій Рябоконь зазначив, що „Пирятинські вісті“ – це один із найпопулярніших засобів масової інформації серед пирятинців. Люди довіряють виданню, а це показник наполегливої і кропіткої роботи кожного працівника редакції. Тому вручив колективу подяку за вагомий внесок у розвиток інформаційного простору, популяризацію духовних цінностей, тісну співпрацю з міською радою та з нагоди відзначення 100-річчя і редактору газети з 2000 по 2014 рік Ганні Синяк. Олену Колінько нагородив грамотою за об’єктивне і неупереджене висвітлення інформації та активну життєву позицію. Крім цього, вручив ювілярам солодкий презент.

Редактор газети Оксана Бондаренко у своєму виступі згадала всіх керівників видання, завдяки яким газета пройшла шлях у 100 років. Тих, хто відійшов у вічність вшанували хвилиною мовчання. Ветерани журналістської справи отримали подяки та сувеніри. Крім цього, було нагороджено переможців та учасників конкурсів, які проводила газета з нагоди 100-річного ювілею.

Музичні вітання лунали від учасників художньої самодіяльності Пирятинщини.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua