Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 липня 2017 року 17:42

Виставка анімалістичної скульптури

5 липня в Пирятинському краєзнавчому музеї урочисто відкрито нову виставку. На експозиції представлені анімалістичні скульптури ХХ століття.

В’ячеслав Бойко – молодий член історико-краєзнавчого товариства цікавиться історією рідного краю. І маючи деякі предмети з порцеляни та фаянсу,  вирішив надати музею для виставки. До того ж, цього року виповнюється 15 років історико-краєзнавчому товариству. Крім В’ячеслава, власні статуетки представили Андрій Василенко, Олександр Рудковський та Тамара Білоброва.

Всього на виставці 42 предмета. Більшість українського виробництва і розписані вручну. Сьогодні практично жоден завод із виготовлення побідних речей не працює, тому порцелянові статуетки можна побачити або ж у приватних колекціях, або ж у музеї. Про це розповів член історико-краєзнавчого товариства Олександр Рудковський. Також подякував міський раді за нові вітражі, де і представлена експозиція.

Директор музею Наталія Купріян запропонувала відвідувачам цікаво провести час. Оскільки 5 липня – переддень Івана Купала, то місцеві майстрині Віра Дорошенко та Лариса Стригунівська розповіли про головні жіночі атрибути української жінки: намисто та вінок, показали, як прикрасу зробити власними руками.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua