Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 липня 2017 року 20:43

Затверджено місцеві податки і збори на 2018 рік

30 червня відбулося засідання двадцять четвертої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. Прийнято більше десяти рішень із земельних питань. Затверджено місцеві податки і збори на 2018 рік. Розміри відсоткових ставок в основному залишилися без змін. Збільшилися ставки єдиного податку для підприємців, що надають послуги таксі. Також збільшилися ставки орендної плати за землі зв’язку та залізничного транспорту (крім земельних ділянок, на яких знаходяться окремо розташовані культурно-побутові будівлі та інші споруди і які оподатковуються на загальних підставах).

Затверджено План дій зі сталого енергетичного розвитку м. Пирятин до 2020 року. Консультант Західноукраїнського регіонального навчального центру м. Львів Віталій Лисюк, який розробляв і презентував План на сесії, підкреслив, що цей документ дає можливість оцінити потреби об’єднаної територіальної громади для посилення ефективності управління енергією на місцевому рівні. Крім цього, зазначив, що наявність такого плану дає громадам більше переваг щодо отримання грантів на реалізацію заходів з управління енергією.

На засіданні схвалено проект договору про співробітництво територіальних громад Пирятинської міської об’єднаної, Дейманівської сільської ради Пирятинського району та Тарасівської сільської ради Гребінківського району в частині спільного фінансування (утримання) інфраструктурного об’єкту КП „Пирятинський міський водоканал“. Внесено зміни до міських програм та бюджету міської ОТГ.

Під час обговорення питання про внесення змін та доповнень до Програми сприяння створенню ОСББ на 2017-2018 роки директор водоканалу Микола Дубров зауважив, що голови ОСББ перед тим, як виконувати ремонтні роботи, повинні узгоджувати їх із комунальними підприємствами. Для прикладу розповів, що кілька днів тому ОСББ „Європейська, 4А“ здійснювало заміну водогону. Роботи виконувалися з порушеннями, в результаті жителі цього та сусіднього будинку залишилися без води на тривалий час.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua