Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 квітня 2017 року 19:04

Громадські слухання щодо Генерального плану розвитку міста

Сьогодні в приміщенні центру дитячої та юнацької творчості відбулися громадські слухання. Розглядалося питання щодо нового Генерального плану розвитку міста Пирятина з метою врахування пропозицій та зауважень від громади стосовно перспективного будівництва та можливості змін цільового призначення земельних ділянок.

Презентувала Генплан головний архітектор проекту Тамара Давиденко. Розпочала інформування з того, що Пирятин – це одне із найдавніших міст України. Його площа складає 1118 га, населення – 15968. Розрахунки, які використовували при розробці плану дійсні протягом 20 років.

Відповідно до плану у Пирятині встановлено межі зони охорони археологічного культурного шару, історичного ареалу, зони охоронюваного ландшафту. Визначено території та будинки: багатоквартирної та садибної забудови, громадського призначення, території промислового, сільськогосподарського призначення, спортивні майданчики, оздоровчі заклади, кладовища.

Як зазначив заступник директора Науково-дослідного і проектного інституту містобудування, заслужений архітектор України Ігор Соколов, для Пирятина це історична подія, адже місто перейшло на інший бік автошляху Київ-Харків. „У вас дуже хороша спадщина – бережіть її. Тут є все, щоб місто розвивалося“, – зауважив Ігор Соколов.

Пирятинці, що прийшли на громадські слухання, поставили кілька запитань розробникам проекту, на які отримали відповіді. Значних зауважень до Генерального плану не було.

Далі Проект буде розглядатися на архітектурній раді, потім пройде експертизу. Після цієї процедури буде винесений на затвердження сесії міської ради.

Після затвердження Генерального плану розвитку міста Пирятина зміна цільового призначення земельних ділянок буде неможлива.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua