Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 квітня 2017 року 14:11

„Повноправні громадяни - підзвітне управління“

24-25 квітня у Києві проходить конференція „Повноправні громадяни – підзвітне управління“, яка є частиною проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“. Пирятинську об’єднану громаду представляли керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур та начальник відділу муніципальних послуг та правових питань Людмила Коваль.

Протягом двох днів учасники заходу обговорюють результати проекту та дискутують щодо питань співпраці у підвищенні рівня верховенства права у сфері місцевого самоврядування.

У конференції беруть участь представники міст-учасників, партнерських організацій, які спільно реалізують проект, Верховної Ради України, Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, Міністерства економічного розвитку та торгівлі, Міністерства юстиції, експерти. На початку заходу учасників привітав Посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом. 

Асоціація малих міст України, яка є партнером Академії Фольке Бернадотта у реалізації проекту, підготувала та провела дві панельні дискусії конференції. Одна з дискусій стосувалась питань реформування на місцевому рівні та впливу проекту на розвиток громад, які є його учасниками.  Під час неї представники Пирятинської ОТГ розповідали про те, наскільки вдалося на даний момент реалізувати плани дій з удосконалення рівня дотримання принципів верховенства права при наданні тієї чи іншої адміністративної послуги. Зокрема, інформували про роботу відділу муніципальних послуг та правових питань.

 Інша панель стосувалась питання гендерної рівності, яке викликає особливий інтерес аудиторії та є одним із невід’ємних частин проекту. Варто нагадати, що експерти Асоціації малих міст України в межах проекту відповідають за підготовку профілів гендерної рівності для кожного міста-учасника. Практично в кожному виступі учасників цієї дискусії – представників українських великих та малих міст - звучали тези про те, що проект допоміг по-іншому поглянути на поняття гендерної рівності та на гендерні аспекти у місцевому розвитку та про те, що необхідно продовжувати проводити просвіту з цього питання серед службовців органів місцевого самоврядування та серед мешканців громад.

Проект реалізується Академією Фольке Бернадотта у партнерстві з Асоціацією малих міст України, Києво-Могилянською Академією та соціологічною агенцією ФАМА за фінансування Шведського агентства з міжнародного розвитку Sida.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua