Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 квітня 2017 року 10:22

Відбулося засідання бюджетної комісії

21 квітня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. Депутати заслухали та взяли до відома інформацію щодо використання освітньої субвенції та коштів бюджету міської об’єднаної територіальної громади на галузь освіти за І квартал 2017 року.

Розглянули лист Пирятинської районної профспілки працівників освіти і науки України щодо збереження надбавки за престижність педагогічної праці. Це питання попередньо розглядалось на засіданні постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту, яка прийняла позитивне рішення щодо збереження такої надбавки. Бюджетна комісія рекомендувала фінансовим органам міської ради знайти можливість для виплати надбавки за престижність праці педагогічним працівникам у розмірі 5%, починаючи з січня 2017 року. Крім того, запропонувала виплачувати таку ж надбавку тренерам Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи, зважаючи на високі спортивні досягнення її вихованців. Також внесла пропозицію виплачувати надбавку шкільним бібліотекарям в розмірі 10%.

Наступним питанням члени комісії та запрошені заслухали інформацію заступника міського голови з питань діяльності виконкому Максима Варави щодо фінансування та термінів реалізації проекту „Облаштування скверу „Фантазія“. На даний час роботи з облаштування завершено. Комісія рекомендувала розмістити інформацію щодо використаних коштів на сайті територіальної громади м. Пирятин.

Від представників громади надійшла місцева ініціатива щодо внесення змін до Положення про здійснення закупівель товарів, робіт і послуг виконавчим комітетом Пирятинської міської ради у системі електронних державних закупівель. Бюджетна комісія розглянула це питання за участю авторів місцевої ініціативи, але до спільного висновку не дійшла. Запропоновано вивчити досвід щодо здійснення електронних закупівель іншими громадами, зважити всі „за“ і „проти“ та повернутися до розгляду даного питання на наступному засіданні комісії.

Крім питань порядку денного, члени комісії розглянули низку листів і звернень щодо надання дозволу на розробку програм, виділення коштів на усунення наслідків пожежі, компенсацію пільгових залізничних перевезень тощо. Дійшли висновку, що для вирішення порушених питань необхідно отримати додаткову інформацію від заявників та вивчити можливості фінансування.

Найбільш емоційно обговорювалося питання щодо облаштування філії Пирятинського краєзнавчого музею у будівлі, розташованій на території школи № 4 по вулиці Соборна, 38. Раніше в цій будівлі розміщувалися шкільна їдальня, буфет та класна кімната, а нині вона використовується як складське приміщення. Депутат районної ради Єгор Киричевський підтримав ініціативу місцевих краєзнавців та подав до міської ради відповідне звернення. Прийнято рішення після поминальних днів та травневих свят провести спільне виїзне засідання постійних комісій міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту і з питань планування, фінансів, бюджету соціально-економічного розвитку та підприємництва та розглянути дане питання.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua