Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 квітня 2017 року 13:14

Бродячі тварини: загроза для людей чи жертва людської недбалості?

Питання бродячих тварин, а особливо собак, гостро стоїть в місті. Адже з кожним роком кількість чотирилапих безхатченків збільшується, як і збільшується кількість нападів на людей.

До вирішення проблеми бездомних псів люди ставляться по-різному. Одні схвалюють знищення собак або ж їхню стерилізацію, інші критикують тих, хто викидає тварин на вулицю, ще інші взагалі не звертають на них ніякої уваги, а деякі (таких мало) намагаються знайти домівку для бродячих „братів менших“.

Варто звернути увагу на причини появи бездомних собак на вулицях нашого міста. По-перше, це вуличні собаки, які неконтрольовано розмножуються і сприяють цьому випущені без нагляду домашні тварини. По-друге, це покинуті людьми коти та собаки.

Цивілізоване вирішення проблеми полягає в зменшенні чисельності безпритульних тварин виключно гуманними методами, а також донесення до суспільної свідомості населення стандартів гуманного поводження з ними.

Спочатку собаки та коти були одомашнені людиною для свого емоційного задоволення. Ці тварини в повній мірі залежать від людини і беззахисні перед нею. Популяція безпритульних тварин зростає за рахунок природного приросту та як наслідок безвідповідальності колишніх господарів. Тож, забажавши завести вдома собаку або кота, кожний з нас має зважити, чи дозволяє це зробити площа квартири, чи буде можливість прогодувати тварину та знайти господарів для її майбутнього потомства тощо.

Найважливіший аспект зазначеної проблеми полягає у необхідності підвищення рівня громадської свідомості з питань гуманного ставлення до тварин, у тому числі безпритульних, без чого неможливий духовний розвиток нації, адже люди, яким не байдужі тварини, не будуть байдужими й до інших людей.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua