Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 квітня 2017 року 14:33

Міський голова прозвітував про свою роботу

19 квітня у Центрі  дитячої та юнацької творчості на відкритій зустрічі міський голова прозвітував перед громадою про свою роботу та роботу виконавчих органів міської ради у 2016 році. Як зазначив Олексій Рябоконь, звітний 2016 рік став для Пирятина роком змін. Пирятинська громада прожила його у статусі міської об’єднаної територіальної громади. Збільшилися не лише кількість населення, територія управління та обслуговування, а й повноваження та зона відповідальності: в галузі освіти, культури, соціального захисту, охорони здоров’я, надання адміністративних послуг та прямі міжбюджетні відносини з Держбюджетом.

Головне завдання, над яким працювала міська рада впродовж 2016 року, була максимальна реалізація інтересів об’єднаної громади в реальних бюджетно-фінансових, економічних та соціальних умовах, в межах Конституції та законів України.

Завдяки цілеспрямованій роботі вдалося забезпечити нормальне функціонування комунальних підприємств та освітніх закладів міської ради, покращити їх матеріально-технічний стан та придбати спецтехніку, покращити інфраструктуру сільських населених пунктів та досягти певних позитивних результатів у забезпеченні життєдіяльності громади. З метою впровадження реформи місцевого самоврядування та створення нової ефективної системи управління 15 травня 2016 року були проведені перші вибори та обрано старост у селах Калинів Міст та Олександрівка.

Міська рада керувалася принципом відкритого діалогу з громадою. З проблемних питань проводилися сходки, громадські обговорення, засідання Клубів громадського діалогу.

З метою виконання власних та делегованих повноважень впродовж року реалізовано 37 міських програм, спрямованих на розвиток житлово-комунального господарства, соціальний захист населення, в тому числі ветеранів війни, праці та учасників антитерористичної операції, оздоровлення дітей, підтримку обдарованих дітей, допомогу медичній галузі та інші.

З метою популяризації та підтримки громадських ініціатив у 2016 році впроваджено Громадський бюджет (бюджет участі) Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

У зв’язку зі створенням Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на початку 2016 року до комунальної власності громади перейшли зі спільної власності територіальних громад району 5 загальноосвітніх шкіл (Пирятинський ліцей, Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 4, Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6, Пирятинська зш І-ІІ ст. № 1, Олександрівська зш  І ст.), 1 дошкільний навчальний заклад (ДНЗ „Ромашка“ с. Олександрівка), 2 позашкільні навчальні заклади (дитячо-юнацька спортивна школа, школа естетичного виховання), Пирятинський краєзнавчий музей, Олександрівський і Калиновомостівський сільські клуби та Олександрівський фельдшерсько-акушерський пункт.

З метою покращення технічного стану будівель та належного утримання об?єктів комунальною власності виконавчим комітетом проведено: 

капітальний ремонт покрівлі та поточний ремонт приміщень школи №4;

основні роботи по капітальному ремонту ДНЗ „Берізка“ з відкриттям додаткової групи;

ремонт частини покрівлі Олександрівського сільського клубу;

виконано роботи по відновленню приміщень з частковим переплануванням Олександрівського ФАПу та облаштуванням нової системи опалення із заміною котла та влаштуванням;

відремонтовано 2 туалетні кімнати у Пирятинському ліцеї;

проведено заміну системи освітлення на ЛЕД-світильники у двох спортивних залах ліцею та на стадіоні „Ювілейний“;

проведено ремонт приміщення ДЮСШ та облаштовано навіси над сходами і центральними трибунами;

замінено огорожу в ДНЗ „Ромашка“;

проведено промивку системи опалення у Пирятинському ліцеї та ЗОШ          № 4;

придбано та встановлено новий модульний блок у котельні ЗОШ № 6.

З метою створення сучасної інфраструктури населених пунктів Пирятинської ОТГ, підвищення рівня безпеки проведено реконструкцію вуличного освітлення протяжністю 16,36 км та встановлено 220 ліхтарів, також проведено асфальтування вулиць на території населених пунктів міської ради.

Проведено реконструкцію з переплануванням будівельної частини басейну Пирятинського ліцею, розпочато облаштування центру надання адміністративних послуг в рамках проекту GIZ.

У 2016 році Пирятинська міська рада стала  одним з переможців обласної програми на отримання фінансування для облаштування спортивного майданчика для гри у футбол на території Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст № 6. Було розроблено робочий проект „Будівництво сучасного  спортивного майданчика  зі штучним покриттям в м. Пирятин Полтавської області (ЗОШ І-ІІІ ст №6)“. За кошти бюджету ОТГ збудовано спортивний майданчик з освітленням та огорожею. Зараз проводяться роботи по монтажу штучного покриття майданчика, придбаного за кошти обласного бюджету.

У Пирятинській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів № 1 також розпочато будівництво спортивного майданчика розміром 20х30м зі штучним покриттям для ігрових видів спорту. Проведено облаштування основи майданчика (асфальтування). Проводиться збір цінових пропозицій на придбання штучного покриття та обладнання майданчика.

Реалізовано значну частину проекту „Будівництво водопровідної мережі   в с. Заріччя та с. Голобородька Пирятинського району Полтавської області“ з облаштуванням мережі водопостачання (загальна довжина 3400 м) та водонапірної башти (об’єм 25 м3).

В 2016 році закінчено розробку передпроектних пропозицій по водовідведенню Завокзальної частини міста. Жителям цього району представлено два проектних рішення прокладання каналізаційної мережі.

У результаті проведеної виконкомом роботи земельна ділянка по вулиці Урожайна, 17 була зарезервована для надання учасникам антитерористичної операції під індивідуальне житлове будівництво. Проведено обстеження зазначеної земельної ділянки, зроблені заміри. Відділом будівництва та архітектури розроблений проект планування і розподілу,  відповідно до якого визначено 10 земельних ділянок середньою площею  0,08 га, які будуть надані учасникам АТО.

Після півторагодинного звіту міського голови у пирятинців, що були присутні на заході, виникло кілька запитань. Одне з них стосувалося реформи галузі охорони здоров’я. Олексій Рябоконь зазначив, що міська рада готова взяти на себе повноваження в сфері медицини, але створювати ланку первинної медичної допомоги немає приміщень. Тому постійно надсилаються листи до районної ради щодо передачі майна.

Ольга Делембовська звернула увагу на контроль рівня доступності до закладів, установ та організацій для людей з обмеженими фізичними можливостями. Запропонувала залучати до обговорення питань щодо облаштування пандусів та кнопок виклику членів клубу інвалідів „Мрія“.

Насамкінець міський голова Олексій Рябоконь подякував всім, хто сумлінно працював над вирішенням поставлених завдань – депутатам міської ради, членам виконавчого комітету, головам квартальних комітетів, колективам комунальних підприємств та навчальних закладів, керівникам підприємств та установ міста, підприємцям, а також представникам громадськості за підтримку, розуміння, терпіння, злагоджену роботу та щоденну працю, за активну й дієву позицію у вирішенні питань життєзабезпечення нашої територіальної громади.

„Щира подяка нашим волонтерам, які надають допомогу нашим військовим з різноманітних питань: від продуктів харчування та  речей першої необхідності до ремонту військової техніки. Велике спасибі усім, хто на передовій і в тилу бореться за відновленню миру в Україні.

Переконаний, що ми разом будемо вирішувати всі проблеми, допомагаючи один одному, проявляючи й надалі людську мудрість та толерантність.“ – сказав Олексій Рябоконь. Також зауважив, що роботи попереду ще багато, тому потрібно необхідно консолідувати зусилля всіх на вирішення проблем та розвиток Пирятинської громади. Адже у високорозвинених країнах жителі не чекають, що їм прийдуть і зроблять, а беруть активну участь життєдіяльності громади.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua