Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 квітня 2017 року 08:30

Визначено проекти–переможці Громадського бюджету

Цього року Пирятинська міська рада вперше запровадила Громадський бюджет (бюджет участі). Це нагода пирятинцям самим визначити, на що витратити 200 тисяч гривень бюджетних коштів.

З 1 грудня до 15 січня тривав період подачі проектних пропозицій, кожна з яких не мала перевищувати вартості 100 тисяч гривень. Жителі громади представили 10 пропозицій:

1. Драло І.Г.  „Упорядкування паркової алеї району АС-1“

2. Бондаренко Б.А. „Оновлення матеріально-технічної бази гуртків Центру Дитячої та Юнацької Творчості (ЦДЮТ)“

3. Крагель В.М. „Тепла школа-комфортне навчання (заміна вхідних та 3 коридорних дверей на енергозберігаючі)“

4. Буряк А.А. „Встановлення в місті Пирятин вказівників з назвами вулиць та споруд“

5. Бугай Н.М. „Бібліотечний простір "Файнбук" на базі Пирятинської загальноосвіньої школи 1-111 ступенів №6“

6. Воронова О.В. „Культурний майданчик на базі Пирятинської загальноосвітньої школи 1-111 ступенів №6“

7. Уляницька І.С.  „Облаштування місця відпочинку на річці Удай“

8. Бугайов В.М.,  Богатинський О.Я. „Облаштування та покращення технічного стану комплексного ігрового майданчика на території стадіону „Ювілейний“ м.Пирятин “

9. Заніздра С.В. „Зростаємо дужими і здоровими (безпечне покриття для спортивно-ігрового комплексу для дітей дошкільного віку)“

10. Дяченко В.І. „Енергозбереження-крок до майбутнього“.

Потім проекти розглядали експерти стосовно можливості реалізації. Всі пропозиції були виставлені на голосування, яке розпочалося 1 квітня і тривало до 14 квітня. Жителі населених пунктів Пирятинської міської ради мали можливість проголосувати у 5 пунктах для голосування. Брали участь у голосуванні ті, кому виповнилося 16 років.

Протягом двотижневого голосування 1092 пирятинця проявили небайдужість до того, що відбувається в місті, і віддали свої голоси за той проект, який вважають найкращим.

18 квітня на засіданні Координаційної ради з питань громадського бюджету проводився підрахунок голосів. Найактивніше голосування проходило на пункті, що розміщувався у приміщенні поштового відділення на Полтавській. Найменше голосували у Калиновому Мості.

Серед бюлетенів були зіпсовані, тобто були відмітки навпроти кількох пропозицій або ж зовсім не було жодної. А були й такі, що відмітки стояли біля кожної пропозиції. Також траплялися випадки, коли одна людина голосувала на кількох пунктах. Такі голоси не зараховувалися.

Отже, за результатами голосування перемогу здобули проекти „Бібліотечний простір „Файнбук“ на базі Пирятинської школи №6“ та „Тепла школа-комфортне навчання (заміна вхідних та 3 коридорних дверей на енергозберігаючі)“, набравши 304 і 217 голосів відповідно. Вартість цих двох проектів складає майже 146 тисяч гривень.

Відповідно до пункту 8.3 Положення про Громадський бюджет рекомендованими до реалізації вважатимуться ті проектні пропозиції, які набрали найбільшу кількість голосів до вичерпання обсягу коштів, затвердженого в Положенні про громадський бюджет (бюджет участі).

У разі нестачі коштів на реалізацію чергової проектної пропозиції з переліку, складеного відповідно до норм п. 8.3, до уваги береться перша з

пропозицій переліку, орієнтована вартість реалізації якої не призведе до перевищення суми коштів, затвердженої в Положенні про громадський бюджет (бюджет участі).

Таким чином, до реалізації рекомендовано проектні пропозиції „Облаштування місця відпочинку на річці Удай“ та „Енергозбереження – крок до майбутнього“.

Рекомендації Координаційної ради буде винесено на розгляд профільних комісій, а потім на затвердження сесії міської ради.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua