Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 квітня 2017 року 20:07

Христос Воскрес!

Пирятинці зустріли світле свято Воскресіння Христове. Його ще називають Великдень або Паска. Це найдавніше і найголовніше християнське свято богослужебного року, що встановлено на честь Воскресіння Ісуса Христа.

Воскресіння Христове — це перехід від смерті до життя, звільнення людства від тягаря гріхів, перехід людини з рабства гріха, зла до свободи, любові, добра.

Для перших християн страсті Христові, Його смерть стали сподіванням на звільнення. Воскресіння Христа є виключно дією Бога, при якій не була присутня жодна людина. Лише наслідки цієї дії були представлені спочатку близькому оточенню Христа — жінкам з його батьківщини, що бачили його смерть та поховання і які раптом відкрили, що гроб, куди його поклали, став пустий. Тут ангел сповістив їм про воскресіння та послав їх до апостола Петра та інших учнів. За євангеліями від Матвія та Марка ангел посилає учнів у Галілею для зустрічі з воскреслим Ісусом. Євангелісти Іван та Лука в доповнення описують зустрічі з Ісусом у Єрусалимі та його околицях.

У ніч Воскресіння Христа в усіх пирятинських християнських церквах пройшли святкові богослужіння (Великодня Заутреня і Божественна Літургія), на яких освячувалися паски, яйця, м’ясо, домашня ковбаса та інші страви. Таким чином церква благословила віруючих після тривалого посту знову вживати „скоромне“, тобто їсти не пісні страви. Багатий великодній стіл — символ небесної радості і символ вечері Господньої.

На Великдень всі мають веселитися, бо хто буде сумувати в цей день, сумуватиме і весь рік.

(Фото зі сторінки Архимандрита Діонісія Федорова)

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua