Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 квітня 2017 року 10:11

Олексій Рябоконь в Українському кризовому медіа-центрі

10 квітня міський голова Олексій Рябоконь взяв участь у представницькій дискусії в Українському кризовому медіа-центрі. Тема розмови: „Гроші та повноваження: що змінилося для громад у 2017 році“.

На засіданні були присутні заступник міністра фінансів України Сергій Марченко, директор Департаменту місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Сергій Шаршов, координатор фінансової децентралізації Центрального офісу реформ (за підтримки програми U-LEAD) при Мінрегіоні Яніна Казюк, експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан та заступник голови Асоціації об’єднаних територіальних громад, Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь.

Олексій Рябоконь озвучив питання земельних ресурсів. Зокрема, відміни актів на постійне користування землею. Знову порушив тему державної субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ. Зазначив, що вона повинна бути передбачена у рівних долях для об’єднаних громад незалежно від року їх створення. Говорячи про проблеми медичної галузі, зауважив щодо необхідності законного механізму фінансування галузі охорони здоров’я та передачі первинної ланки об’єднаним громадам.

Яніна Казюк відзначила, що кількість об’єднаних громад в Україні зростає і протягом минулого року було реалізовано близько 2000 розвиткових проектів, що говорить про спроможність громад. Змінився і підхід органів місцевого самоврядування щодо ефективного використання коштів.

Сергій Марченко запевнив, що міністерство фінансів готове допомагати об’єднаним громадам та сприяти подальшому впровадженню реформи з децентралізації.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua