Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 квітня 2017 року 09:28

Депутати обговорили якість ремонту доріг

10 квітня відбулось засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Обговорювали одне питання – якість виконання робіт з поточного ремонту асфальтового покриття доріг міста.

В понеділок на вулиці Європейська розпочався ямковий ремонт дорожнього покриття.  Підрядна організація виконує гарантійні зобов’язання в обсязі 42 кв. м по поточному ремонту доріг міста у 2016 році та в рамках співпраці запропонувала зробити ще 158 кв. м асфальтового покриття за власний рахунок.

Депутати та члени виконкому міської ради помітили недоліки у роботі підрядної організації, склали відповідний акт, який зачитали на засіданні комісії.

Зазначили, що ями під асфальтування надто мілкі – 2 см, а домовленість була про 4 см. Представник підрядної організації запевнив, що всі недоліки усунуто і в подальшому не будуть допускатися помилки.

Крім цього, заступник міського голови Максим Варава зачитав акт обстеження асфальтобетонного покриття проїжджої частини вулиць міста щодо визначення обсягів гарантійних зобов’язань, в якому йдеться про те, що роботи з поточного ремонту у 2016 році проведені якісно. З понад 12 тисяч квадратних метрів асфальтового покриття лише 42 кв. м потребують ремонту. На обсяг гарантійних зобов’язань вплинув зовнішній фактор, а саме посипання вулиць сольовою піскосумішшю, що спричинило руйнування проїжджої частини поруч з проведеним поточним ремонтом.

Депутати вважають, що підрядна організація створює аварійну ситуацію на дорозі, оскільки вирізані ями не одразу асфальтуються. Як зазначив інспектор з безпеки руху Юрій Любімов, у даному випадку - порушень немає. Головне, щоб під час ремонтних робіт працівники були одягнені у спецодяг, а на місці були відповідні знаки.

Крім цього, зазначив, що для забезпечення повної безпеки можна під час ремонтних робіт перекривати дорогу для руху автотранспорту.

В результаті обговорень було вирішено, рекомендувати підрядній організації використовувати не ручну, а механізовану фрезу та добросовісно і якісно виконувати роботи.

Міський голова Олексій Рябоконь запропонував у місцях великого скупчення ямок на дорогах укладати асфальт картами.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua