Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
7 квітня 2017 року 19:25

Центр розвитку місцевого самоврядування відкрили в Полтаві

6 квітня у Полтаві урочисто відкрили офіс Центр розвитку місцевого самоврядування. Це другий такий заклад в Україні. Загалом в нашій державі їх планується створити 24. Серед запрошених був і Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь.

Центр розвитку місцевого самоврядування створено за підтримки Програми „U-LEАD з Європою“. Тут навчатимуть міських та сільських голів,  як  правильно проводити децентралізацію. Центр сприятиме створенню спроможних територіальних об’єднаних громад на Полтавщині та подальшому розвитку вже існуючих таких громад.

Участь у відкритті офісу взяли: керівник програм співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні Беренд де Гроот, директор Програми U-LEАD від GIZ Бастіан Файгель, голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко, директор Департаменту економічного розвитку Полтавської ОДА Інна Іщенко та представники об’єднаних територіальних громад Полтавщини.

У Проект U-LEАD з різних джерел вкладено 100 млн євро. Одним із показників ефективності його виконання, буде збільшення кількості ОТГ і підвищення якості надання послуг населенню. Про це  зазначив Пітер Вагнер, керівник Групи підтримки України, створеної у квітні 2014 року за рішенням президента Європейської комісії.

Після офіційної частини розпочалося засідання круглого столу на тему: „Перебіг процесу децентралізації в Полтавській області“. Учасники обговорили процес, який пройшли територіальні громади до об'єднання, ґрунтуючись на спроможності, відчутті відповідальності та прагненні до реформ.

Олексій Рябоконь зазначив, що діючі ОТГ є членами клубу підтримки новоствореного офісу. Практики впровадження об’єднання мають бути доступними тим, хто лише починає цей шлях. Тому Пирятинська ОТГ готова поділитися своїм досвідом, напрацьований за півтора роки свого функцірнування.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua