Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
6 квітня 2017 року 09:07

Міський голова зустрівся з Прем’єр-міністром України

5 квітня відбулася зустріч міського голови Олексія Рябоконя у складі Правління Асоціації об’єднаних територіальних громад з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Голову Уряду було поінформовано про мету створення, головні завдання та напрямки діяльності Асоціації як на національному, так і на регіональному та місцевому рівнях.

Відбулося конструктивне і продуктивне обговорення ключових питань реформування місцевого самоврядування: питання співпраці об’єднаних територіальних громад із Урядом та іншими зацікавленими особами задля успіху реформ, питання взаємодії ОТГ з обласними і районними держадміністраціями та радами, законодавче забезпечення реформи, фінанси об’єднаних громад, земельні питання, освіта в об’єднаних територіальних громадах.

Заступник голови Асоціації, Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь виступив з питань фінансів. Звернув увагу Уряду на джерела та механізми підтримки ОТГ, зокрема, субвенцію на розвиток інфраструктури. Наголосив на необхідності виділення коштів у пропорційних долях всім об’єднаним громадам, незалежно від року створення ОТГ.

Висловив позицію Асоціації стосовно необхідності чіткого розмежування відповідальності ОТГ і районних рад у сфері медицини, тобто створення законних механізмів реалізації повноважень у медичній галузі, зокрема, у первинній ланці.

Також Олексій Рябоконь наголосив на необхідності надання можливостей об’єднаним громадам реальної участі у формуванні власних доходів бюджетів та взаємодії з місцевими фіскальними службами.

Досягнуто домовленості щодо налагодження постійної взаємодії Асоціації з Урядом з питань практичного впровадження реформ.

„Зростання місцевих бюджетів і здатність місцевої влади вирішувати проблеми людей та надавати якісні послуги свідчить про успіх реформи з децентралізації та вдалість обраної моделі.“ - наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він також позитивно оцінив взаємодію лідерів об’єднаних територіальних громад щодо обміну власним досвідом вирішення проблем та упровадження сучасних практик.

Прем’єр-міністр зауважив, що реформа з децентралізації не зупиняється. Зміни до законодавства, що напрацьовуються, зокрема щодо дооб’єднання територіальних громад, є кроками вперед. У свою чергу Уряд цілковито відданий підтримці реформи з децентралізації.

„Як Прем’єр-міністр і вся наша команда ми будемо й далі підтримувати місцеве самоврядування, розвивати децентралізацію влади для того, щоб ви стали успішні. Наголошую – ми на вашій стороні. Ми будемо забирати будь-які перепони“, – підкреслив Володимир Гройсман.

По завершенні зустрічі Прем’єр-міністром були дані відповідні доручення. У зв’язку з якими, 10 квітня Олексій Рябоконь візьме участь в обговоренні  пропозицій правління Асоціації ОТГ у сфері фінансів в Українському кризовому медіа-центрі за участю керівництва Міністерства фінансів України. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua