Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 квітня 2017 року 08:49

Приміські поїзди будуть зупинятися на станціях Пирятинщини

4 квітня відбулася зустріч міського голови Олексія Рябоконя і керівництва району з начальником залізничних перевезень регіональної філії Південної залізниці ПАТ „Українські залізниці“ Ольгою Дяченко. Розмова проходила прямо на пероні.

Цього року Укрзалізниця недоотримала від держави кошти на компенсацію витрат пільгового перевезення і вдалася до радикальних методів – шантажу. На станції Пирятин було оприлюднене оголошення про те, що приміські дизель-поїзди з 5 квітня не будуть зупинятися на станціях Пирятин та сіл району. Пояснює тим, що відсутній договір з районною радою про сплату коштів за пільговий контингент.

Міською радою було направлено листи до обласного керівництва і дирекції залізниці щодо неправомірності таких дій. Також обговорено це питання на засіданнях виконкому і сесії. Міський голова Олексій Рябоконь говорить, що міська рада готова виділити кошти на компенсацію пільгового перевезення у залізничному транспорті, як це вже зроблено стосовно  міського пасажирського автотранспорту. Потрібно лише уточнити розрахункові показники, які надала Укрзалізниця, та визначитися із сумою.

Ольга Дяченко підтвердила, що Укрзалізниця буде здійснювати перевезення пасажирів і потяги будуть зупинятися на станціях Пирятинщини.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua