Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 квітня 2017 року 16:35

1 квітня – День сміху

Традиційно День сміху відзначили у селі Каплинці районним святом гумору „Смійтеся на здоров’я“. Учасники художньої самодіяльності Пирятинщини своїми виступами подарували присутнім гарний настрій та хороший відпочинок.

Розпочали концертну програму аматори народного мистецтва Олександрівського сільського клубу. Дві куми, що потрапили до Каплинець, із кущів підглядали за життям села. Побачили, як тут працюють, як парубки залицяються, як відпочивають. Все це звісно жарт, який продемонстрували олександрівчани. Гумором були наповнені пісні, сценки і танці. Тому зал постійно вибухав сміхом та оплесками.

Не менше сміху викликали виступи й інших артистів. З усіх куточків Пирятинського району з’їхалися учасники художньої самодіяльності на свято гумору.

На думку деяких дослідників, традиція жартувати 1 квітня походить ще від античного фестивалю Деметрія, який відбувався на початку квітня, і в основі якого лежала легенда про викрадення богом підземного світу Аїдом доньки богині Деметри Прозерпіни. Пошуки доньки ні до чого не призвели, адже її крики були лише оманним ехом.

Ще одна гіпотеза пов'язує святкування Дня сміху з весняним рівноденням за Григоріанським календарем.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua