Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
31 березня 2017 року 21:58

Відбулася позачергова сесія міської ради

Сьогодні відбулося пленарне засідання позачергової 21 сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. На порядок денний було винесено 25 питань. Здебільшого це були земельні питання, які депутати прийняли швидко.

Затвердили рішення про внесення змін до рішення сесії про встановлення податків на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Внесли зміни до бюджету міської ОТГ, які пов’язані із прийняттям субвенцій: 500 тисяч гривень із обласного бюджету на реалізацію проекту впровадження енергоефективних заходів в ДНЗ „Сонечко“ та 112857 грн. із державного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами. Зокрема, мова йде про інклюзивну освіту. 5 дітей з особливими освітніми потребами навчаються в міській школі №6.

Депутати одноголосно підтримали Програму взаємодії з НПП „Пирятинський“ для здійснення природоохоронних заходів, що сприяють охороні та збереженню територій та об’єктів природно-заповідного фонду на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2017 рік. Але перш ніж прийняти рішення звернули увагу директора НПП Юрія Митропана на те, як виконують роботу працівники. Зауважили, що на острові Масальський повинна вчасно скошуватися трава і прибиратися звалені та аварійні дерева.

Найбільше дискусій викликало питання про внесення змін до рішення другої сесії Пирятинської міської ради від 11 грудня 2015 року № 34 „Про внесення змін та доповнень до Положення про преміювання та надання матеріальної допомоги працівникам Пирятинської міської ради“. Попередньо на засіданнях постійних комісій  це питання обговорювалося і був запропонований проект рішення стосовно преміювання міського голови та його заступників: встановлювати розмір премій не на період повноважень, а щорічно.

Міський голова Олексій Рябоконь на сесії запропонував внести до Положення ще одну зміну, яка б дала можливість підвищити заробітну плату працівникам міської ради. Адже на сьогодні рівень заробітної плати працівників міської ради значно нижчий ніж в райдержадміністрації, районній раді та в сусідніх громадах області. Варто зазначити, що Президент наклав вето на ЗУ „Про службу в органах місцевого самоврядування“, який би врегулював розмір оплати праці. Крім цього, в міській ради зараз є вакансії, але бажаючих працевлаштуватися немає через низький рівень зарплати.

Запропоновані зміни були поставлені на голосування, але жодна з них  не отримала необхідної кількості голосів, тому рішення не прийнято. Було запропоновано розглянути його більш детально на засіданні постійної комісії та винести на розгляд сесії 6 квітня.

Депутати порушили питання залізничних перевезень. Олексій Рябоконь повідомив, що міська рада вже готує листи до Укрзалізниці та облдержадміністрації. Якщо Укрзалізниця не відреагує і потяг не буде зупинятися на станціях Пирятинського району, то міська рада буде звертатися до суду. Також зазначив, що питання витрат на компенсацію пільгового перевезення в залізничному транспорті потрібно вирішувати і передбачати кошти.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua