Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 березня 2017 року 15:42

В Пирятинській міській ОТГ впроваджуватимуться заходи з енергоаудиту

30 березня в міській раді відбулася чергова робоча зустріч з фахівцями ТОВ „ЕСКО Україна“ – постійним членом Асоціації енергоаудиторів України. Нарада проходила за участю заступника міського голови Максима Варави, начальника відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту виконкому міської ради Олександра Новікова, головного спеціаліста з юридичних питань Руслана Соловйова, директора ТОВ „ЕСКО Україна“ Григорія Романюка та енергоаудитора товариства Марії Ніколаєнко.

Обговорювалось питання впровадження на території об’єднаної громади автоматизованої системи енергомоніторингу (АСЕМ) з метою здійснення контролю за енергоспоживанням будівель бюджетної сфери. Дана система забезпечує автоматизований облік енергоресурсів на основі даних, отриманих безпосередньо від вузлів обліку тепла, електричної енергії, холодної води, а також збір інформації про аварійні сигнали та температуру повітря всередині приміщень. Основним завданням створення АСЕМ є вирішення на основі точної та оперативно отримуваної інформації питань контролю, підвищення ефективності споживання та раціонального використання паливно-енергетичних ресурсів.

Така система дає змогу заощадити частину міського бюджету, який витрачається на забезпечення муніципальних об'єктів електрикою, теплом і гарячою водою, спланувати першочерговість проведення енергозберігаючих заходів в тих чи інших закладах (дитячі садочки, школи) бюджетної сфери, а також заощадити кошти на плановий ремонт будівель, де вже розпочата теплова модернізація та знизити ступінь залежності економіки громади від цін на енергоносії, які постійно зростають.

Досягнуто домовленостей про безкоштовне випробувальне встановлення АСЕМ („ручний режим“) терміном на 1 рік та проведення спеціалістами ТОВ „ЕСКО Україна“ навчання осіб, відповідальних за збір-передачу даних лічильників.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua