Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 березня 2017 року 14:55

Міський голова був учасником Форуму місцевого самоврядування у Львові

24 і 25 березня Львів перетворився на майданчик для обміну досвідом між урядовцями та експертами, які обговорили актуальні проблеми і перспективи у сфері місцевого самоврядування. Команда Інституту міста спільно з партнерами V Всеукраїнського форуму місцевого самоврядування  підготували насичену програму для 500 учасників заходу. Пирятинську міську раду та Асоціацію об’єднаних територіальних громад представляв міський голова Олексій Рябоконь.

На форумі представники влади, ОТГ, міжнародних організацій та дипломатичного корпусу, українські та іноземні експерти у сфері місцевого самоврядування розглядали питання оцінки місцевого самоврядування та його ролі у процесах зміцнення та розвитку України. Говорили про електронне врядування та Smart City, децентралізацію у медичній сфері, реформу законодавства щодо міського планування. Окрему увагу учасники Форуму також зосередили на стратегічному підході до розвитку міст та регіонів, стані та перспективах врегулювання організаційно-правових аспектів місцевої демократії в Україні.

Серед інших питань – здобутки та виклики децентралізації освіти України, адміністративні послуги в ОТГ, кращі практики місцевого самоврядування, реформування сфери ЖКГ у контексті процесу децентралізації.

Олексій Рябоконь брав участь у дискусійній панелі на тему: „ Кращі практики місцевого самоврядування в новоутворених ОТГ“. Презентував Пирятинську міську об’єднану територіальну громаду та досвід щодо активізації громади та залучення її до вирішення актуальних проблем – в рамках Клубу громадського діалогу, а також досвід громади із міжмуніципального співробітництва (поводження з твердими побутовими відходами, водопостачання). Розповів, чого вдалося досягти та з якими труднощами зустрілися. В дискусії взяла участь  представник Мінрегіону Лілія Попова, яка вперше оголосила тематику цьогорічного Конкурсу кращих практик місцевого самоврядування, який проводить Мінрегіон за підтримки Ради Європи. Теми Конкурсу-2017: прозорість та підзвітність місцевого самоврядування; практики розвитку регіонів та громад, засновані на власних стратегіях та ресурсах; співробітництво територіальних громад.

Партнерами п’ятого Всеукраїнського Форуму місцевого самоврядування є Львівська міська рада та представники міжнародних програм: Проект U-LEAD в Україні, Академія Фольке Бернадотта, Програма USAID „Рада“, GIZ в Україні, Програма Ради Європи, Програма USAID DOBRE, Міжнародний фонд „Відродження“, WNISEF, SKL International.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua