Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 березня 2017 року 13:31

З 1 квітня розпочинається двомісячник чистоти і благоустрою

29 березня відбулося позачергове засідання виконкому, основним питанням якого було обговорення організації та проведення щорічної акції „За чисте довкілля“ на території населених пунктів Пирятинської міської ради. Двомісячник чистоти і благоустрою розпочнеться 1 квітня і триватиме до 1 червня.

Заступник міського голови Максим Варава презентував присутнім план роботи. 8 квітня планується долучитися до Всесвітньої ініціативи „Дерева Миру“ та організувати загальноміську висадку дерев. 29 квітня - день благоустрою території населених пунктів міської ради, в рамках якого спільно з громадською організацією „Let`s do it, Ukraine“ планується долучитися до всеукраїнської соціально-екологічної акції „Зробимо Україну чистою разом!“ за участю колективів підприємств, установ, організацій, мешканців житлових будинків, учнівської молоді та депутатів міської ради.

Крім цього, заплановано ряд інших робіт з благоустрою: обрізка та висадка дерев, квітів, проведення рейдів, ліквідація стихійних сміттєзвалищ та інше. Під час обговорення члени виконкому запропонували деталізувати план заходів.

Також розглянули та затвердили ряд питань про безоплатну передачу квартир, видачу будівельного паспорта, призначення опікуна над недієздатним. У питаннях до обговорення порушили тему щодо руху приміських поїздів. Кілька днів тому на станції Пирятин з’явилося повідомлення, що через відсутність договору з районною радою та проплати за пільгове перевезення, поїзд не буде здійснювати зупинок на території Пирятинського району.

Заступник міського голови Ігор Шикеринець пояснив, що держава пільги передбачила, а от проплату не здійснила, тому Укрзалізниця пішла на радикальні кроки. Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації і член виконкому міської ради Володимир Гудзь зазначив, що управління підготувало Програму компенсації витрат на пільгове перевезення і подала до Пирятинської райдержадміністрації. Також незабаром має приїхати керівництво залізниці до Пирятина і спільно будуть вирішувати дану проблему.

Члени виконкому вирішили направити лист до Укрзалізниці щодо незаконного рішення не здійснювати зупинок на станціях в Пирятинському районі. Якщо немає компенсації витрат на пільгове перевезення, то залізниця все одно повинна здійснювати зупинки і реалізовувати право пирятинців на використання транспорту, але за повною вартістю.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua