Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
22 березня 2017 року 13:02

Засідання постійної комісії

21 березня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. Три години депутати обговорювали питання порядку денного, в результаті - засідання не закрили.

Вкотре депутати повернулися до розгляду колективного звернення фізичних осіб-підприємців щодо демонтажу тимчасової споруди, власником якої було ТОВ „Лукулл“. Про правові аспекти питання проінформував головний спеціаліст юридичного відділу виконкому міської ради Олександр Кудрявцев. Було вирішено направити запити відділу будівництва та архітектури виконкому міської ради, Державній службі з надзвичайних ситуацій та інспектору з дорожнього нагляду відділення поліції, щоб отримати висновки стосовно правомірності розташування об’єкта.

Тривале обговорення викликало питання про будівництво АГЗП в с. Могилівщина. Інформувала з цього питання начальник відділу будівництва та архітектури Марина Зергані. ТОВ „Мірол“ хоче побудувати заправні пункти і для цього необхідно змінити цільове призначення ділянок. На початку року було проведено сходку, але думки власників сусідніх земельних ділянок розділилися.

Як говорить Микола Прохоров, представник ТОВ „Мірол“, будівництво АГЗП в с. Могилівщина дасть змогу створити 16 робочих місць, додаткові надходження до бюджету міської ОТГ, а також товариство профінансує розробку генерального плану села.

Після обговорення депутати вирішити зняти питання з порядку денного для доопрацювання.

Члени комісії розглянули звернення Віктора Бугайова стосовно будівництва каналізаційно-напірної станції (КНС) на території школи №4. Його цікавило питання, чому немає альтернативного варіанту під’єднання навчального закладу до централізованого водовідведення. Віктор Бугайов пропонував розглянути варіант самоплинної каналізації.

Заступник міського голови Максим Варава повідомив, що перед початком розробки проекту будівництва КНС працювала комісія за участю проектанта, фахівців міської ради та представників всіх комунікаційних підприємств. Комісія вирішила, що найбільш вигідний варіант під’єднання четвертої школи до централізованого водовідведення – це облаштування КНС. Адже під час його реалізації не будуть зачіпатися інші комунікації, а точка приєднання не застаріла та не завантажена, порівняно з іншими.

Депутати прийняли рішення повернутися до вихідних умов, запропонувати відділу будівництва та архітектури розробити кілька варіантів вирішення проблеми.

Також депутати обговорили питання про розміщення пам’ятних знаків в м. Пирятин. Марина Зергані проінформувала, що до міської ради надійшло два звернення. В одному пропонується встановити пам’ятний знак учасникам АТО та Героям Небесної Сотні. Для його розміщення запропоноване місце біля районного будинку культури. Було вирішено провести конкурс на кращий пам’ятний знак, а також створити сквер навколо нього.

Інший пам’ятний знак пропонується встановити на початку вулиці Січових Стрільців або поблизу ринку. Знак про те, що місто Пирятин починається із Замку. Було вирішено рекомендувати автору звернення написати проектну пропозицію на громадський бюджет.

Крім цього, на засіданні комісії присутні представники громадських організацій порушили кілька питань комунального спрямування: ремонту даху Калиновомостівської школи, облаштування скверу „Фантазія“ та роботи вуличного освітлення.

Земельні питання вирішили розглянути на наступному засіданні комісії у четвер.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua