Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 березня 2017 року 13:36

„Європейські стандарти адміністративної процедури в діяльності органів місцевого самоврядування“

16-17 березня гостинний Львів приймав учасників семінару „Європейські стандарти адміністративної процедури в діяльності органів місцевого самоврядування“, який є частиною програми обміну досвідом проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“. Серед учасників - начальник та головний спеціаліст відділу муніципальних послуг та правових питань виконкому Пирятинської міської ради Людмила Коваль та Марія Сирота.

Участь у заході взяли більше ніж півсотні представників міст-партнерів та резервних міст проекту, Академії Фольке Бернадотта, Шведського агентства з міжнародного розвитку Sida, Асоціації малих міст України, соціологічної агенції ФАМА, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, Міністерства економічного розвитку та торгівлі, комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, Інституту Рауля Валленберга з прав людини та гуманітарного права (Швеція), проекту GIZ, експерти. Під час семінару розглядалися питання законодавства, яке регулює сферу надання послуг, міжнародний досвід, поточний статус реформ у сфері надання адміністративних послуг та адміністративних процедур з перспективи законодавчого процесу в Україні, а також питання судового контролю за дотриманням принципів верховенства права суб’єктами владних повноважень та інші.

Практичним досвідом у цій сфері поділилися представники міст-учасників проекту: Івано-Франківська, Вознесенська, Долини, Чугуєва, Харкова. Частиною семінару була практична робота щодо створення прозорих механізмів залучення зацікавлених осіб до прийняття рішень на рівні органів місцевого самоврядування. Наприкінці першого дня семінару учасники відвідали та ознайомилися з роботою одного із львівських Центрів надання адміністративних послуг.

Проект реалізовувався Академією Фольке Бернадотта в партнерстві з Асоціацією малих міст України, Києво-Могилянською академією, соціологічною агенцією ФАМА за фінансової підтримки Шведського агентства з міжнародного розвитку Sida.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua