Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 березня 2017 року 13:07

Зустріч у Калиновому Мості

17 березня відбулася зустріч керівництва міської ради, орендарів земель із жителями сіл Калинів Міст, Верхоярівка та Замостище. Це був короткий звіт за рік, що зроблено і що планується у 2017 році.

Міський голова Олексій Рябоконь проінформував, що протягом 2016 року на потреби Калиновомостівського старостинського округу було використано майже 1,9 млн. грн. Це фінансування дошкільного навчального закладу, сільського будинку культури, старостату та бібліотеки. Крім цього, проведено реконструкцію вуличного освітлення у селах Верхоярівка та Замостище, проведено капітальний ремонт доріг на вулицях Калинова та Ватутіна, розроблено проект реконструкції водопроводу у с. Верхоярівка.

В рамках проекту „U-LEAD“ Пирятинська міська рада розпочала реалізацію проекту GIZ „Створення моделі управління старостатів сіл Калинів Міст та Олександрівка Пирятинської ОТГ“. Проект передбачає соціальне дослідження та покращення якості послуг, які надаються у сільських міні-громадах.

Олексій Рябоконь звернувся до жителів Калинового Мосту з проханням водити дітей до дошкільного навчального закладу, адже середня відвідуваність дитсадка лише шестеро дітей із 15. Також зазначив, що зважаючи на демографічну ситуацію, є перспектива у 2018-2019 навчальному році відкрити перший клас.

Зауважив, що приміщення ФАПу потребує капітального ремонту і Пирятинська міська рада буде знаходити шляхи вирішення питання. Також звернув увагу людей на відновлення активної роботи щодо розвитку фізичної культури і спорту. Запропонував визначитися із кандидатурою інструктора з фізкультури. Зазначив, що варто зібратися і обговорити подальшу долю клубу: чи відновлювати його чи на базі школи створювати Центр громади.

На зібранні були присутні представники сільськогосподарських підприємств ТОВ „Золотий лан - 2012“, ТОВ „ПКЗ-Агро“ та Анатолій Зубенко, які орендують землі на території Калиновомостівського старостинського округу. Вони зауважили, що заборгованості за паї не мають, сплачують по 8%, і зобов’язання за соцугодами виконують. На запитання щодо підняття відсотка виплати за оренду землі ствердної відповіді не дали.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua