Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
15 березня 2017 року 20:40

„Профілактика правопорушень та негативних проявів у дитячому та молодіжному середовищі“

Сьогодні у Пирятинському ліцеї відбулася міжвідомча нарада на тему „Профілактика правопорушень та негативних проявів у дитячому та молодіжному середовищі“. Проведення заходу ініціював міський голова Олексій Рябоконь, адже вважає, що педагоги спільно з міською радою та правоохоронними органами можуть змінити ситуацію зі злочинністю серед підлітків та молоді.

Як зазначили представники поліції, протягом 2016 року неповнолітні Пирятинської ОТГ скоїли 9 злочинів. На обліку Пирятинського районного сектору Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та апробації Міністерства Юстиції перебуває 68 осіб. Більшість з них за крадіжки, вживання та розповсюдження наркотичних засобів.

Тому дуже важливе впровадження відновних практик в Пирятинській об’єднаній територіальній громаді. Один із видів – медіація, яку активно застосовували у школі №4.  Як зазначив директор навчального закладу Олександр Налчаджі, діти самостійно разом із соціальним педагогом вирішували конфліктні ситуації: збиралися в коло та укладали угоди. І це дієвий метод роботи.

Також обговорили питання зайнятості дітей  та підлітків у позакласний час. Кожен учень повинен мати свою зону відповідальності, а також відвідувати секції та гуртки.

Не малу роль відіграють і батьки в цьому процесі. Бо здебільшого дитяча агресія, яка поступово підвищується, бере свій початок з родинних проблем.

Тому педагоги пропонують створити раду профілактики правопорушень, до якої входитимуть представники правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування. До такого органу будуть передаватися діти, на яких вже не мають впливу ані педагоги, ані батьки.

Підводячи підсумки міжвідомчої наради, було вирішено доручити відділу освіти Пирятинської міської ради спільно з Пирятинським ВП ГУНП в Полтавській області, міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розробити Програму профілактики правопорушень та негативних проявів в дитячому та молодіжному середовищі; відділу освіти Пирятинської міської ради спільно із загальноосвітніми закладами Пирятинської ОТГ провести відбір учнів для проходження тренінгу ,,Базові навички медіатора шкільної служби порозуміння“; фахівцям міської ради сформувати дорадчий орган із профілактики правопорушень.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua