Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
15 березня 2017 року 14:57

Пирятинська міська рада зустрілася з міжнародними партнерами

Пирятинська міська рада є учасником Програми „U-LEAD з Європою“, що імплементується GIZ.  Програма підтримує створення прозорої і підзвітної багаторівневої системи управління, яка реагуватиме на потреби громадян, що передбачає посилення спроможності ключових суб’єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях з метою реалізації регіональної політики та реформи децентралізації, а також вдосконалення адміністративних послуг на місцевому рівні для громадян України.

З 13 по 15 березня Полтавська область приймає членів мережі асоціацій місцевих органів влади в Південно-Східній Європі (NALAS) та регіональної мережі сприятливого ставлення до бізнесу (Business-Friendly Certification), які представляють низку країн Південно-Східної Європи. У цих країнах сертифікування муніципалітетів – це перший регіональний проект, який заохочує конкуренцію серед муніципалітетів для залучення інвестицій, зміцнює економічні відносини всередині самого регіону, а також сприяє створенню впізнаваних загальних стандартів для сприятливого ставлення до бізнесу на місцевому рівні.

14 березня делегація відвідала Пирятинську міську раду. До її складу входили: ключовий експерт Душан Петровіч, фахівець BFC SEE Драган Мішіч, радник Програми U-LEAD Анатолій Безпалюк та директор Регіонального центру Полтавської області Ірина Балибіна. Основна мета делегації полягає в оцінці можливостей застосування стандарту сприятливого ставлення до бізнесу в муніципалітетах.

Міський голова Олексій Рябоконь презентував іноземним гостям Пирятинську міську об’єднану територіальну громаду та її економіку. Відзначив, що значну нішу в життєдіяльності міста та економічних показниках займає малий бізнес.  А також розповів, як міська рада співпрацює з підприємцями та громадою.

„Ви нас приємно вразили. Ми розуміємо, що вам було важко в процесі набуття нових повноважень. Але ваш приклад остаточно переконує, що програма сертифікації була б для України доречною та необхідною. Завдяки сертифікації Пирятинська ОТГ зможе показати себе та залучити потенційних інвесторів“ – підсумував ключовий експерт Душан Петровіч.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua