Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
13 березня 2017 року 15:46

Жертвою торгівлі людьми може стати кожен

Торгівля людьми є однією з найбільш гострих проблем сучасності. Пирятинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді закликає Вас бути обережними та уважними під час поїздок за кордон і особливо обачними, якщо ви плануєте виїхати за межі нашої держави для працевлаштування або знайомства з метою шлюбу.

 Якщо Ви вирішил їхати за кордон, то слід пам’ятати:

1.  Не ведіть переговори про працевлаштування, навчання, шлюб, туристичні подорожі, не превіривши агента. З’ясуйте, чи має агент фірми або підприємець ліцензію на посередництво у працевлаштуванні за кордоном. Таку інформацію Ви можете знайти в Державному центрі зайнятості Міністерства праці та соціальної політики України за телефоном  (044) 220-50-97 з 17:00 до 18:00, з понеділка по четвер, або на інтернет-сайті  www.minpraci.gov.ua.

2.  Для роботи за кордоном обов’язково необхідно укласти трудовий договір (контракт) і отримати робочу візу. Підписуючи робочий контракт, упевніться, що всі пункти Вам зрозумілі й прийнятні. Другий примірник договору залишіть у себе.

3.  Ваш паспорт завжди має бути у Вас. Ні в якому разі, ні за яких обставин не передавайте його нікому!

4.  Закордонний паспорт, візу та проїзні документи оформляйте та сплачуйте особисто. Це не дасть можливості торгівцям людьми втягнути Вас у боргову кабалу або вчинити злочин стосовно інших осіб за Вашими документами.

5.  Візьміть із собою копії національного та закордонного паспортів. Зберігайте їх окремо від оригіналу.

6.  Залишіть рідним чи близьким копії свого паспорта громадянина України, закордонного паспорта, візи, контракту, свідоцтва про народження, проїзних квитків та свою нещодавно зроблену фотографію, а також номери телефонів роботодавця, знайомих за кордоном, посольства (консульства) України, номер телефону й адресу, де Ви збираєтесь зупинитися.

7.  Підтримуйте зв’язок  із друзями та близькими, які залишились в Україні. Домовтеся про кодові вислови на випадок небезпеки. Дзвоніть у наперед зумовлений час і негайно повідомляйте про будь-які зміни стосовно Вашого перебування за кордоном.

8.  Термін перебування на території іноземної держави вказаний у візі. Не майте справ з особами, які пропонують Вам послуги щодо подовження цього  терміну.

9.  Завчасно знайдіть інформацію про контакти посольства України в країні Вашого перебування та підтримуйте з ним зв’язок.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua