Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 березня 2017 року 17:48

Депутати затвердили ряд міських цільових програм та внесли зміни до бюджету на 2017 рік

3 березня відбулося друге пленарне засідання 20-ї сесії Пирятинської міської ради. Депутати розглянули та затвердили 45 питань порядку денного.

Перше питання стосувалося Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2017 рік, який презентувала головний спеціаліст відділу економічного прогнозування Наталія Троян. Проаналізувала географічне розташування, демографічну ситуацію, інфраструктуру, соціально-економічний розвиток та фінансово-бюджетну ситуацію Пирятинської ОТГ.

Для забезпечення сталого економічного і соціального розвитку об’єднаної територіальної громади, на основі аналізу результатів розвитку за попередній період, нагальних потреб територіальної громади і можливостей міського бюджету на 2017 рік та у відповідності до Стратегії розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2020 роки, визначено цілі, пріоритети та завдання виконавчого комітету Пирятинської об’єднаної міської територіальної громади і розроблено заходи щодо їх реалізації: економічний розвиток громади (створення позитивного іміджу Пирятинської громади, розвиток збалансованого підприємництва, розвиток туристичного бізнесу), створення комфортних умов на території громади (створення системи збору та утилізації відходів, модернізація та розвиток інфраструктури громади, ремонт доріг та благоустрій, створення енергоощадливої системи енергопостачання громади), створення свідомої та активної громади з високою якістю життя (удосконалення системи комунікації з громадою, забезпечення високої якості життя громадян).

Заслухавши доповідача, депутати одноголосно затвердили План соціально-економічного розвитку Пирятинської ОТГ на 2017 рік. Також швидко і злагоджено затвердили понад три з половиною десятка міських цільових програм. Серед них – розвиток дорожнього руху, вуличного освітлення, розвиток пріоритетних видів спорту, соціальний захист пільгових категорій населення, організації рятування людей на водних об’єктах та інші.

У Програму соціального захисту населення на 2017 рік депутати внесли зміни. Передбачили надання матеріальної допомоги громадянам на відшкодування збитків внаслідок непередбачуваних обставин – пожежа, затоплення та відшкодування перевізникам компенсації за пільгове перевезення окремих категорій громадян у приміському та міському автотранспорті загального користування у Пирятинській міській об'єднаній територіальній громаді.

Затвердили Програму забезпечення якісними медичними послугами жителів Пирятинської міської ОТГ на 2017 рік – виділили 720 тисяч гривень на придбання двох автомобілів. Також виділено 900 тисяч гривень на утримання Пирятинської Центральної районної лікарні (оплата енергоносіїв та медикаментів).

В рамках Програми соціального захисту  військовослужбовців, військовозобов’язаних, учасників антитерористичної операції та членів їх сімей передбачена грошова компенсація вартості самостійно придбаного житла сім’ї загиблого військовослужбовця, смерть якого пов’язана з безпосередньою участю в антитерористичній операції . Мова йде про родину загиблого пирятинця Олександра Шляхтича.  

Дискусію між присутніми викликала Програма сприяння створенню ОСББ на 2017-2018 роки. Представник одного з ОСББ міста Людмила Тучіна запропонувала виключити умову фінансування з бюджету ОТГ 50% погашення боргу за комунальні послуги жителями багатоквартирного будинку. Деякі депутати стали на бік ОСББ, а деякі – комунальних підприємств. Мовляв, як іще стимулювати жителів сплачувати борги. Врешті-решт Програму затвердили, але за умови доопрацювання механізму сплати фінансової підтримки.

Крім цього, депутати внесли зміни до бюджету міської ОТГ на 2017, які були пов’язані із розподілом вільного залишку бюджетних коштів. З місцевого бюджету передбачена оплата праці педагогічним працівникам, у зв’язку із підвищенням тарифного розряду, а також оплата праці працівникам з 1 березня 2017 року в садочках, позашкільних навчальних закладах, школі естетичного виховання. Понад 1 млн. 700 тис. грн. передбачено на заходи з енергозбереження: заміну вікон та дверей на енергозберігаючі в навчальних закладах; також затверджені видатки на покращення матеріально-технічної бази об’єктів комунальної власності. Всього депутати розподілили майже 18 млн. грн.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua