Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 вересня 2024 року 06:57

Як вберегтися від грипу?

Осінь - це сезон, коли підвищується рівень гострих респіраторних захворювань та грипу. Грип переноситься тяжче, оскільки нерідко викликає ускладнення: пневмонії, отити, синусити, менінгіти. Найскладніше його переносять діти, люди похилого віку, вагітні жінки, хворі на серцево-судинні хвороби, цукровий діабет та інші хронічні заворювання. Як вберегтися від грипу, радить лікар-педіатр Тетяна Тарасенко.

Найефективнішою профілактикою тяжкого перебігу грипу є вакцинація!

Існує декілька типів вакцин проти грипу. Підтипи вірусів у них змінюються залежно від прогнозів ВООЗ щодо циркуляції збудників на майбутній епідемічний сезон. Найоптимальнішим періодом для щеплення є початок осені (кінець вересня-жовтень). Захисний ефект досягається через 10-14 діб після вакцинації і зберігається впродовж року. Рекомендується щорічна імунопрофілактика. Перед вакцинацією обов’язково треба проконсультуватися із лікарем!

Навчіть своїх дітей чистоти та самі дотримуйтесь основних правил: мийте руки, чистіть та дезінфікуйте поверхні, до яких часто торкаєтеся вдома, на роботі та в навчальних закладах, провітрюйте приміщення.

Розвивайте корисні звички: сон, фізичні вправи, здорове харчування.

Дбайте завчасно про здоров’я дітей!

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua