Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 липня 2024 року 14:13

Зустріч голів громад області на базі Пирятинського муніципалітету

Пирятинська міська рада приймала гостей – голів громад Полтавської області. Сьогодні ділилися досвідом нашої громади у сфері залучення інвестицій. 
Міський голова Андрій Сімонов детально й відверто розповів колегам про успішно реалізовані кейси із залученням позабюджетних грантових коштів, про технологічні підходи до процесу залучення інвестицій. 
Акцентно проаналізував особливості реалізації наймасштабнішого за обсягами залучених партнерських коштів проєкту «Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та екоорієнтованого зростання», загальною вартістю близько 1,2 мільйона євро.
"Основним моїм пріоритетом у роботі на посаді голови є залучення інвестицій для розвитку економіки громади! Так я декларував у передвиборчій кампанії, цього принципу я й дотримуюся. Відтак особисто координую роботу команди, що працює з проєктами й програмами міжнародної технічної допомоги, визначаю напрямки їх спрямування й освоєння. За неповні чотири роки роботи нам удалося спрямувати мільйон євро в аграрний сектор економіки — молочний  та ягідний кластери; залучено близько пів мільйона євро на сферу екології у частині поводження з ТПВ; — це  наймасштабніші за грантовим фінансуванням проєкти. Є багато хороших, важливих для жителів громади, соціальних ініціатив, реалізованих завдяки співфінансуванню за участі у проєктах. Ми охоче ділимося цим досвідом, аби громади розвивалися на благо людей, України", — серед  іншого, зазначив Пирятинський міський голова Андрій Сімонов. 
Учасники зустрічі безпосередньо ознайомилися з результатами освоєння залучених інвестицій та проєктами, які вдалося реалізувати у Пирятинській громаді. 
Молодіжний простір «КОЛОМОЛОді» з’явився завдяки реалізації відразу двох проєктів. Ремонт приміщень, де він функціонує, на загальну суму 5 тисяч доларів, проведено за рахунок Програми залучення молоді до відновлення України ВІДНОВА:UA. Наповнення простору меблями та обладнанням на загальну суму  450 тисяч гривень здійснено в рамках проєкту "Людський вимір – інклюзивні дані для стабільності та розвитку", що реалізується за підтримки благодійного фонду "Світло надії" та Міжнародної організації міграції. За ці кошти придбано меблі та оргтехніку: ноутбуки, проектори, принтери, звукопідсилювальну апаратуру, кондиціонери. 
Центр денного догляду для дітей з інвалідністю облаштовано на базі колишнього дитсадка "Пролісок" за кошти в рамках проєкту "Спільно.Соціальні послуги", Дитячого Фонду UNICEF та громадської організації Всеукраїнська організація "Клас", у загальній сумі 944 554,83 гривні. Їх було використано на придбання обладнання для адаптаційної, сенсорної та багатофункціональної ігрової кімнат. 
КП «Екосервіс-2022» створено з метою управління відсортованими твердими побутовими відходами в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля», що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ). За кошти європейських партнерів придбано сучасну техніку: сортувальну лінію, спецавтотранспорт, прес, навантажувач, контейнери для роздільного збору відходів, на що освоєно понад 350 тисяч євро. 
Артшвейний та кулінарний коворкінги відкриті на базі ліцею №6 в рамках реалізації проєкту «Розбудова ланцюжків доданої вартості». Облаштування артшвейного коворкінгу сучасними швейними машинами та допоміжним обладнанням, ремонт приміщення вартували 580 тисяч гривень. Кулінарний коворкінг укомплектований на 940 тисяч гривень, за які здійснено ремонт, закупівлю меблів та професійного кухонного обладнання понад 20 найменувань. 
Учасники заходу активно спілкувалися, обговорювали технології підготовки проектних заявок, проблемні бюрократичні перепони на шляху впровадження грантів, досвід реалізації. 
Захід організовано за сприяння Регіонального Офісу Програми U-LEAD у  Полтавській області.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua