Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
10 липня 2024 року 08:32

На регіональній комісії ТЕБ і НС затвердили План проведення додаткових заходів з імунізації населення проти кашлюку, дифтерії та правця

В ОВА відбулося чергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

В Україні спостерігається тенденція росту захворюваності на кашлюк та кір. Це пов’язано із циклічністю недуги, а також із міграцією населення в умовах воєнного стану. Зважаючи на це, члени комісії затвердили регіональний План проведення додаткових заходів з імунізації населення проти кашлюку, дифтерії та правця в Полтавській області на 2024 рік.

«Ріст захворюваності на кір та кашлюк пояснюється періодичністю кожні п’ять років, що саме припадає на 2023-2024 роки. Це спричинено зокрема несталим імунним захистом від кашлюку 5-8 років, зниженням вакцинації в період пандемії COVID-19. Зважаючи на низку факторів, є ймовірність зростання цих захворювань і в 2024 році», – розповів генеральний директор ДУ «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Андрій Хайлов.

Також він зазначив, що працівники об’єктів критичної інфраструктури мають бути щеплені від кашлюку, дифтерії та правцю.

Директор Департаменту охорони здоров’я ОВА Віктор Лисак зауважив, що потрібно щепити проти цих інфекцій понад 59 тисяч дітей. Додав, щоб голови ТГ звернули увагу на епідситуацію в своїх громадах.

«У нас є частина населення, яке обслуговується фізичними особами підприємцями і приватними структурами. Проведення профілактичних щеплень їх також стосується», – зауважив Віктор Лисак.

Згідно з рішенням комісії та відповідно до плану заходів вирішили зокрема забезпечити підготовку та проведення додаткових заходів з імунізації дитячого та дорослого населення області проти кашлюку, дифтерії та правця у 2024 році на рівні кожної громади, охопивши вакцинацією не менш 80% визначених цільових груп, які пропустили планову імунізацію у попередні роки.

Також на засіданні розглянули питання готовності органів виконавчої влади забезпечувати санітарне та епідемічне благополуччя населення в літній період.

Як поінформував в.о. начальника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Андрій Кобеляцький, контроль за об'єктами питного водопостачання здійснюють у форматі комісійних перевірок за участю представників Держпродспоживслужби, органів державної влади та місцевого самоврядування, голів територіальних громад.

«Цього року проведено комісійні перевірки 197 об’єктів питного водопостачання, з них централізованого – 183, нецентралізованого – 14. Комісії встановили невідповідності вимогам законодавства на 175 об’єктах водопостачання. За результатами перевірок органам місцевого самоврядування та балансоутримувачам надали рекомендації щодо усунення порушень на об’єктах водопостачання», – сказав Андрій Кобеляцький.

Також на засіданні обговорили питання «Про стан пожежної безпеки закладiв освiти".

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua