Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 квітня 2024 року 11:17

Досвід пирятинських „ланцюжків доданої вартості” буде використано для вдосконалення європейської підтримки агробізнесу України

В рамках реалізації проєкту ЄС „Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства (IPRSA)” Пирятинську громаду відвідали представник проєкту Росс Булл та заступник голови Всеукраїнської асоціації громад Сергій Замідра. На зустріч були запрошені пирятинські аграрії.

Обговорювали питання підвищення конкурентоспроможності місцевого бізнесу, забезпечення справедливого доходу для всіх фермерів, турботу про навколишнє середовище, покращення стану сільських територій та розвиток інновацій.  

Росс Булл розповів про основні завдання проєкту IPRSA, засади підтримки сільського господарства в країнах Європейського Союзу, види фінансової допомоги в залежності від розмірів фермерських господарств. Звернув увагу, що найближчим часом обсяги підтримки ЄС аграрного сектору України будуть зростати, а громади повинні створювати конкурентні інвестиційні пропозиції. У свою чергу, представники місцевого бізнесу висловили свої думки щодо проблем в секторах сільського господарства та можливих шляхів їх вирішення. 

Далі відвідали об’єкти в Березоворудському старостаті, створені в рамках реалізації проєкту ЄС „Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та еко-орієнтованого зростання“. Ознайомилися з роботою тепличного господарства, технологією виробництва паливних брикетів, побували на сімейній молочній фермі та вивчили досвід садівничого коворкінгу. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua