Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 березня 2024 року 18:11

День роботи колегіальних органів

День роботи колегіальних органів: відбулися чергові засідання виконавчого комітету та сесії міської ради.  
Першим питанням порядку денного сесії було присвоєння звання "Почесний громадянин Пирятинської міської територіальної громади".  
Внесено зміни до Програми розвитку та підтримки Пирятинської лікарні в частині додавання нового заходу: придбання рентгенівського обладнання, загальною вартістю 5,5337 мільйона гривень, а також виділення 200 тисяч гривень на ремонт наявного у лікарні рентгену. 
На 900 тисяч гривень дофінансовано програму підтримки ЗСУ: кошти передбачені на придбання засобів РЕБ та ремонт обладнання і техніки. Загальний обсяг фінансування цієї програми після прийняття змін становить 10,1 мільйона гривень. 
Внесено зміни до показників бюджету громади. Зокрема, профінансовано наступні видатки:   
900 тисяч гривень – на підтримку ЗСУ 
275 тисяч гривень – на Програму інформатизації (придбання антивірусів та програмного забезпечення для закладів громади) 
693 846  гривень – на підтримку адміністративно-господарської діяльності комунальних підприємств 
210 240 гривень – на допомогу дітям загиблих Захисників    
Попередньо ці питання розглянув та схвалив виконком.   
Рішенням сесії внесено зміни до порядку надання одноразової грошової допомоги військовослужбовцям громади. Розширено категорії військових, які мають право на отримання допомоги за рахунок коштів бюджету громади. Зокрема, передбачено право на отримання допомоги військовослужбовцям, які проходили службу в ЗСУ на момент загальної мобілізації 24.02.2022 та зареєстровані в громаді, а також військовослужбовцям, які офіційно не прописані в громаді, але нададуть документ, що підтвердить факт їх проживання, та довідку про мобілізацію Другим відділом Лубенського РТЦК та СП після загальної мобілізації 24 лютого 2022 року. 
Депутатами підтримано затвердження Сергія Зайченка на посаду старости Калиновомостівського старостинського округу.  
Ряд важливих рішень прийнято на засіданні виконавчого комітету: 
з 1 квітня у житловому фонді, підприємствах, установах, закладах соціальної сфери, охорони здоров’я, освіти та культури громади закінчується опалювальний період 2023-2024 років 
протягом квітня-травня на території громади проводитиметься щорічна акція „За чисте довкілля“, в ході якої проводитимуться роботи з благоустрою, озеленення, ліквідації стихійних звалищ, санітарної очистки цвинтарів.  
Виконавчим комітетом заслухано звіти про виконання фінансових планів 9-ти комунальних підприємств громади: Пирятинської лікарні, ЦПМСД,  «Райдуга», «Каштан», готелю «Пирятин», «Екосервіс-2022», «Пирятин-агроліс», міського водоканалу, Пирятинських госпрозрахункових очисних споруд.  Більшсть із них у 2023 році мали стабільні показники роботи. Зі збитком у розмірі 532,5 тисячі гривень спрацювали лише очисні споруди.  
Прийнято ряд рішень щодо надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій, - його присвоєно 12-ти дітям з числа ВПО, які зараз проживають у нашій громаді. 
У роботі сесії брали участь активні жителі громади: висловили свої міркування та зауваження щодо роботи Пирятинського водоканалу та тарифів. Міський голова Андрій Сімонов дав вичерпні відповіді на кожне з порушених питань. Запевнив, що уся конструктивна критика почута, будуть ухвалені відповідні управлінські рішення.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua