Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 березня 2024 року 16:37

У громаді працює мобільна соціальна служба

Жителька села Вікторія сьогодні вдруге скористалася соціальними послугами мобільної служби Пирятинського центру надання соціальних послуг. Доки робітник з комплексного обслуговування проводив обрізку дерев на подвір’ї Наталії Дермежі, медична сестра зробила їй заміри артеріального тиску та сатурації, перукар – підстригла. Пенсіонерка говорить, що така допомога потрібна для літніх людей, бо це зручно і нікуди не потрібно йти чи їхати, а працівники і роботу необхідну зроблять, і проконсультують з різних питань. 

Допомога надається за місцем проживання отримувача. За один виїзд служба здійснює комплекс соціальних послуг кільком родинам, в залежності від їхніх потреб. До складу мобільної служби входять завідувач відділення, яка консультує та спілкується із отримувачем послуг, перукар, робітник з комплексного обслуговування, який проводить роботу по господарству та залучаються медична сестра і психолог. 

Мобільна служба у Пирятинській громаді почала працювати в листопаді 2023 року. Послуги здійснюються на базі спецавтомобіля, який наша громада отримала в рамках проєкту ПРООН в Україні “EU4Recovery-Розширення можливостей громад в Україні” за фінансової підтримки ЄС. Авто обладнане інструментами для задоволення різних потреб маломобільних груп населення та жителів віддалених сіл. 

На обліку в мобільній службі перебуває 128 осіб, здійснено понад 60 виїздів. Отримати послуги мобільної служби можуть пенсіонери та люди з інвалідністю, які проживають у сільських населених пунктах і віддалених вулицях Пирятина. 

Для отримання соціальних послуг мобільної соціальної служби необхідно звернутися до старостату або до Пирятинського центру надання соціальних послуг за адресою: м.Пирятин, вул.Соборна,19 із заявою та пакетом документів. Детальну інформацію можна дізнатися за телефоном 095 245 55 96 (Тамара Захарченко, директор Центру).

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua