Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 лютого 2024 року 19:00

Працювала сесія

Відбулася 69-та чергова сесія Пирятинської міської ради Перед розглядом питань порядку денного родині загиблого військовослужбовця Олега Слєсаренка – мамі, дружині та сину,  було вручено Орден "За мужність" ІІІ ступеня, яким, відповідно до Указу Президента України від 12 жовтня 2023 року №688, посмертно нагороджений загиблий Захисник. 

В ході роботи сесії депутатами прийнято рішення з 93-х питань порядку денного.

Затверджено звіти про надходження та використання коштів бюджету громади у 2023 році по 39 цільових програмах, які були детально опрацьовані на профільних комісіях. Загалом, на їх фінансування було використано 157, 5671 мільйона гривень, середній відсоток виконання програм становить 83,9%.

Прийнято рішення про внесення змін до діючих у 2024 році програм. Деякі – в частині заходів та не потребують додаткового фінансування. Зокрема, Програму утримання об’єктів комунальної власності Пирятинської міської територіальної громади на поточний рік планується збільшити на 2,2075 мільйона гривень.

Внесено зміни до показників бюджету громади на загальну суму 10 617 202 гривні. Погоджено передачу підрозділам Збройних сил України  5 придбаних за кошти бюджету громади квадрокоптерів на загальну суму 1,110 мільйона гривень.

Рішенням сесії визнано повноваження нового депутата міської ради: замість Олександри Гуцаленко, яка склала свої повноваження, депутатом міської ради став Олег Солонський.

Сесією прийнято ряд рішень з питань земельних відносин на території громади.

Пирятинська громада є аграрною, тож сприяння розвитку галузі тваринництва є пріоритетним завданням. У господарствах, які розвивають тваринницьку галузь, створюється значна кількість робочих місць. Тваринне поголів’я утримується переважною мірою на основі власної кормової бази; це створює додану вартість у господарській діяльності. Тож сплачуються податки, розвивається місцева економіка. Окрім цього, розвиток тваринництва є запорукою продовольчої безпеки громади, що є надзвичайно важливим в умовах повномасштабної війни в Україні. Виходячи з цього, сесією прийнято рішення щодо продовження діючих договорів оренди землі на 15 років з місцевими товаровиробниками, які здійснюють своє господарювання у тваринництві або ж розпочинають освоювати цю галузь. Земельні ділянки, по яких продовжено договори оренди, наразі обороболяються цими господарствами, а отже вони мають пріоритетне право на їх подальшу оренду.

Також  прийняті рішення щодо надання дозволів на виготовлення технічних документацій щодо встановлення меж земельних ділянок, щодо відведення земельних ділянок під діючими об`єктами торгівлі, для ведення сільськогосподарського виробництва тощо.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua