Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 лютого 2024 року 11:23

Соціальна підтримка осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю

Відповідно до Постанови КМУ №110 від 02.02.2024 ,,Про реалізацію спільного із Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об’єднаних Націй проекту стосовно додаткових заходів із соціальної підтримки осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю“ особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю забезпечуватимуться додатковою грошовою допомогою від Всесвітньої продовольчої програми Організації Об’єднаних Націй.

Що таке додаткова грошова допомога від Всесвітньої продовольчої програми.

Програма додаткової грошової допомоги від всесвітньої продовольчої  програми спрямована на конкретні вразливі групи населення в Україні, які перебувають під програмою соціального захисту населення та отримують пенсію або соціальну допомогу в розмірі до 3250 грн. на місяць.

Мета проєкту полягає в тому, щоб надавати допомогу найбільш уразливим групам населення у задоволенні їхніх основних потреб, включаючи продукти харчування, під час війни, шляхом доповнення до допомоги, яка надається Урядом. 

У лютому 2024 року Мінсоцполітики спільно з ВПП в Україні розширено програму додаткової грошової допомоги  для дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю з дитинства, охоплюючи всі регіони України, за винятком територій, окупованих Російською Федерацією.

Ця додаткова грошова допомога є безкоштовною грошовою допомогою, яка надається Всесвітньою продовольчою програмою та фінансувається приватними та міжнародними донорами.

Хто має право на додаткову грошову допомогу від ВПП?

Особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю, що є отримувачами державної соціальної допомоги в розмірі менше ніж 3,250 грн на місяць

Проживають на території України, окрім територій, окупованих Російською Федерацією;

Не отримують допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам (ВПО), крім тих, хто проживає на територіях активних або можливих бойових дій згідно наказу № 309 Мінреінтеграції від 22.12.2022. 

Не отримують міжнародної цільової грошової підтримки від інших міжнародних організацій протягом періоду надання допомоги. 

УВАГА! Якщо бенефіціар перестає відповідати умовам виплати додаткової допомоги, виплата може припинитися, навіть якщо бенефіціар отримував кошти впродовж першого місяця

Про додаткову грошову допомогу від ВПП

Виплата додаткової грошової допомоги проводиться щомісяця протягом трьох місяців у розмірі, що визначається як різниця між 3 250 грн і сумою отриманої соціальної допомоги, але не менше ніж 100 гривень на місяць;

Виплата додаткової грошової допомоги проводиться ВПП за відповідний місяць без звернення отримувача соціальної допомоги;

Виплата здійснюється на рахунки в банках отримувачів державної соціальної допомоги, або через доставку УкрПоштою за місцем фактичного місця проживання.

Список осіб, які мають право на отримання грошової допомоги, формується ДП “Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України» за запитом Міністерства соціальної політики України на основі даних, доступних у реєстрах згідно постанови Кабінету Міністрів 110.

Можливі зауваження/запитання

Допомога розрахована на 3 місяці, починаючи з лютого

Бенефіціари, чиї номера мобільних телефонів доступні в особових справах, отримають інформацію про програму через SMS повідомлення від ВПП 

У випадку технічних проблем, звертатися за безкоштовною гарячою лінією ВПП за телефоном: 0 800 600 122 (щоденно, з 08:00 до 18:00). 

ДП ІОЦ формує списки, і якщо дані неповні, ВПП не зможе підтвердити дані бенефіціара для платежу. Такі випадки та виправлення даних можуть розглядати лише місцеві соціальні відділи через ДП ІОЦ. ВПП може підтвердити скаржнику, чи було його включено до списку виплат чи ні.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua